sepetang di sungai Sendat

semalam "sunday" february 16 adalah harijadi aisyah'
"Happy 2 years old"

sooo..untuk orang yang sangat suka air...sehari entah tak terkira berapa kali menyorok diam2 main air dalam bilik air..hari sabtu the ayah bawa kami pi berendam kat sungai Sendat, @hulu Yam baru,serendah.

menggigil mengeletar makan aiskrem pulak :) 

yang mama ni was2 je masa on the way tu, kot takde air la sungai tu 
musim panas dah sebulan tak hujan ni
dengan tak jumpa sebiji kereta or seketul manusia pon masa masuk ke hutan tu
orang asli ada la sekampung dua tetepi lorong masuk tu
pastu lorong semakin mengecil
Luqman dah takut ni ayah...kata si anak.....4km kemudian, wahhhhhhhhhh!
di sambut senyuman auntie guard/bayar ticket masuk yang mesra lagi peramah
ramai sangat dia bagitau bila weekend ni..takpe2 biar ramai jangan tak berorang..seram :)
siap pesan mandi baik2...biasa la bila google, ada jer kes2 lemas kat sini

girang hati mak bila nampak bersusun kereta motor
siap ada group berkhemah bermalam dalam tu

ok, boleh bentang tikar dan makan bekal dengan hati yang senang,....enjoy!



You Might Also Like

2 comments

  1. Happy 2nd birthday, Aisyah. Semoga membesar sebagai anak yg solehah & sentiasa menyejukkan hati mama & ayah.

    Akak pun sama jugak, bila musim kering lama tak hujan, selalu was2 ada ka tidak ayaq kat sungai atau ayaq terjun, hehe..

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook