apa khabar di sana

sejak zaman sekolah2 dulu lagi dok lah berimpian nak buka lorong yang menuju ke jalan besar ni
tapi ditentang penduduk sekampung...huhu
alasannya...bahaya bila banyak sangat buka jalan keluar masuk ke kampung
err..kita buat gate la tapi kampung tak main lah pagar2 kawasan kot
hmmm, impian tinggal harapan sudahnya


terima kasihlah pada makcik liah yang berumah kat sebelah lorong tu
bersangka baiklah pada keringatnya
saban petang meluangkan masa menyapu membakar dedaun kering kat tanah tinggalan arwah tok...hanya allah jualah yang dapat membalasnya
nanti musim buah sama2 lah kita nikmati hasilnya...in shaa allah

mak yang stil baring sekali lagi dibawa ke hospital...
sekali lagi masuk air tapi kali ni sebotol saja
sekali lagi di x-ray...semoga cepat pulih ya, mak..al-fatihah.


rumah tinggalan arwah tok yang kini dihuni emak sedara
tinggal sendirian di usia lewat memang kasihan...sebbaek ada juga seorang anak yang saban hujung minggu balik menceriakan si ibu..pagi petang bawa ibu keluar berjalan
harap berterusan lah bila dah kawin...jangan asik nak jenjalan ngan bini sajorkkk
susahlah anak2 lelaki nak cari isteri kot, orang2 pompuan kemain demand sekarang
sebelum kawin seboklah bertanya khabar bakal mak ayah mertua...lepas dah kawen mula lah rimas malas even sesekali diajak balik menziarah mertua...eh, dah knape membebel plak ni
jom beristigfar seketika....




You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook