kerana SEpasang mata sotong...

friday OFF!
rasa nak makan nasi lemak,pilih untuk buat sendiri dari bersiap & keluar membeli
boleh adjust kepedasan sambal sesuai dengan kesihatan tekak anak beranak
..alhamdulillah lah hidung sokseksoksek tekak gatal2 tapi stil ada hati nak bersambal lagi


actually dalam dok menunggu sotong defrost..sempat abiskan stok frankfurter
anak-anak yang dah lama bangun tu perlu dialas perut..bagi kenyang skali lalu
terus pandai buat hal sendiri sementara tunggu set nasi lemak siap dihidang.
almaklumlah nak mengkelebek sekor ke sekor sotong saiz kecik molek..apalah mama tu masak tak siap2 lagi?
jom lite2 dulu dengan...food yang simple senang cepat nak sediakan,janji menepati selera si anak :)


pastu....ingat sat ke tajuk entry...hahaha
dek kerana sepasang mata sotong..rosak sambal sotong sebelanga ke?
paling obvious tang kaler sambal..elok2 merah berdarah terus bertukar maroon*no belacan ye :)
sambal berdarah air mata hitam si sotong youuuu
err..bila beli sambal sotong selalu pon merah menyala sambalnya padahal mata sotong tak di buang?
sotong direbus tos dulu sebelum masuk sambalkah?
cuba habaq mai tips nya :)

hehe..persoalan dapur pagi tergantung menunggu jawapan.......


You Might Also Like

4 comments

  1. Yg ni sebab mata sotong ke sbb kantung cecair hitam sotong tu ekk?

    ReplyDelete
  2. ..tu pasal la, sbb mcm kantung dan mata semua dh dibuang..tup2 jumpa satu kepala stil bermata
    terus salahkan mata hehe

    ReplyDelete
  3. Bila dah dok pesiang banyak2, jenih haluih pulak, mesti la ada yg escape dari pandangan, hehe. Takpalah, janji sodap dimakan. Tetap nampak mengancam tu :)

    ReplyDelete
  4. tqsm akak :)
    beringat utk sambal sotong akan datang, try & error gitu :D

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook