sedia ke sekolah

masuk hari ke 4 dah unhappy 'school holiday'
rindu nak ke sekolah cum bosan terperuk kat rumah
dah le jenis tak berapa  nak melangut depan tv tak tido siang pulak tu
...kena list macam2lah aktiviti bagi orang tu rasa excited ;)


so...buatlah sudut belajar dalam playroom
buka meja dan kerusi untuk adik juga
selamat main cikgu cikgi ye mama


teringat dolu3x..ayah siap gantungkan papanhitam kat dinding kat ruang makan
...belikan kapur tulis ..duster bagai
kat papan hitam tu la kami menghafal kali-kali(sifir) siang malam pagi petang
takut woo...dah la kena berdiri atas kerusi..dapat jawab baru boleh turun, salah jawab cikgu pulas perut

hmmm..ikea chalkboard tu macam nak masuk wishlist lah kan, baru best nak main cikgu cikgi ni ;D

You Might Also Like

1 comments

  1. salam ziarah.. budak2 mmg cpt bosan kalau cuti sek kene buat aktiviti dengan diorg.. sy suggest beli papan putih sbb kalau papan hitam chalk dia tu mcm bahay sbb habuk, kalau gune whiteboard marker lebih selamat..

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook