kandaq special from mylorong dapur

perangat gulai udang malam tadi
goreng terung goreng tenggiri
tumis sambal bilis goreng rangup2...dan goreng sayur terbaek
suka sayur ni,..almost 2weeks dalam peti maintain jer tak kecut lagi rangup selepas dimasak sayur goreng..sayur cameron tahan la dia bila simpan di tempat sejuk,...agaknye la
dan dan kalah kobis kunyit mamak ;)...err..tak dilupa  cha chap kicap lemak manis


hari2 kandaq
idea paling bijak nak elak meja juga lantai berkecah makanan
bosankan bila tiap kali abis makan nak sapu mop bagai..5-6x sapu mop satu hari?
dulu gigih now berketang,..biar anak-anak nak explore katanya..huhu

time ayah ada kat rumah ok lah kita berhidang makan di meja
even lepas makan yang sapu yang mop maknya la jugak
takpe..i ok jer buat semua tu, u handle anak2..tak kose tau nak berebut batang mop 4-5x sehari ;D

dannn..bila ayah takde
kita kandaq sorang sepinggan bersila atas tikaq evamatic depan tv
of course banyak yang tumpah compare to yang masuk mulut..tak elok asik la dok buang makanan
lagi advance..bila kandaq sepinggan penuh..suap abang suap adik
kadang tukang suap pon tersuap sekali
pastu teringat pesanan drFazilahKamsah...ibubapa jangan sesekali abiskan makanan anak2
so..part yang terlebih kuah terlebih sambal suap mulut mak dulu
pastu baru suap anak2 biar diorang yang abihkan nasi tu
memang licin bila disuap lagi berebut2 kena tambah lagi
***anak2 yang selalu ketiadaan bapa seharusnya di double manja oleh si ibu :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook