coba-coba bercinta dengan alam

bismillah...
dah berapa hari tak ber'update' nampaknya..sayang pula ada scene2 best yang terlepas tu
tersebok pula cuti2 sekolah ni, err..sebok main cikgu2 yang lebihnye pon.heee
ni..terajin sket dapatlah edit sekeping dua pic sesi beraktiviti luar bersama 'cikgumama' ;D


plan asal nak bentang tikar kat pulau pokok kelapa yang orang tak pergi tu
macam cantik jer macam tenang jer pulau tu tengok dari area playground yang selalu pon meriah
sampai situ..tengok2,...tiba2 datang satu rasa macam tak sedap hati nak kacau ketenteraman pulau nan indah lagi tenang,err..rasa something kot,...kami beredar.
patah balik singgah kat satu pondok dalam taman budaya


ok lah sini...stil hadap tasik, tinggi dan ada tembok batu
lebih selamat untuk anak2 juga dari diseranghendap dek hidupan tasik yang boleh buat mama lintangpukang plak kang..hehe
baru nak bentang tikar..datang pulak orang sapu kemas2 sampah bersepah sekitar pondok...lega
dah boleh bentang tikar dengan senang hati


masa tengah selera bersarapan tu..
sesekali merayap datang sekor dua semut hitam saiz kerengga tetepi tikar tu anak2 dah cuak
terbang mai plak anak2 burung 'cak' yang comel tapi bising kemain singgah kat alang pondok..laju2 aisyah pindah duduk di riba ayah
risau juga kalau2 group gagak2 hitam tu pon teringin nak datang singgah tengok kitaorang bersarapan
sebbaek takde :)
tapi memang best la bersarapan@taman camni, sedar2 makanan dah abih..eh, baru cikgumama ni teringat nak snap gambo, dapatla sekeping pic aisyah dah main2 dengan kuah dal

act. risau pon lebih...anak2 ni selamba jer pijak kerumunan kerengga dekat2 situ
bewok di sana-sini memang tak ler nak jalan2 tepi2 tasik tu
tengok dia berenang laju ke arah kita pon rasa semacam inikan pula if tengah jalan2 dan serempak dia merangkak kat tanah dengan lidah exotic nye tu....ok, cerewet sangat ni :D



You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook