boy & girl

orang yang dah banyak pengalaman selalu dok kata...
anak lelaki ni susah nak handle time diorang kecik
tapi anak perempuan paling susah nak jaga bila dia semakin besar panjang
..............................;
paling terkesan pada parents yang anak no.1 tu girl..then dapat no.2 lelaki
aman damai la hidup anak pertama girl..memang always good baik jer kekecik tu
ragam pon alahaiii
sekali pastu no.2 dapat boboy...baru tercelik mata si parents.
ok..tu cerita orang kita ambik buat panduan.

cerita sendiri lain plak..lain kes la kan no.1 boboy then no.2 baru dapat our genit girl ni :)


now..ramai la pon asyiklah menegur kegenitan si aisyah ni
saja lah tu nak panikkan mama nak suruh campur susu lattewww
belum masanya..in shaa Allah..bertabahlah, kurang2 sampai umur 2tahun,
...semoga murah rezeki aisyah, amin.

cerita pasal anak no.2 ni bila ada abang yang "i'm the King"!..huhu kasihanlah adik
boleh tengok how  no.2 nak survive mental dan emosi...everyday!
rajuk si adik memang tak terkesan pon..tak pernah perasan rasanya.
yang adik jugalah kena beralah..berkorban perasaan buat itu ini nak curi perhatian si abang
tukang buat kelakar pastu gelak sendiri pon dia lah sejak menjak ni
ada jer idea dia nak bagi abang gelak..iskh
main terjun sofa paling abang suka tapi mama sangat anti
tapi sebab adik tau abang suka adik pon mula dulu abang terus on jer...terjun 3-4 round
yang kecik molek tu la jugak yang kadang tergolek peleot melecet semua ada la
...tetiba teringat girlfren2 brutal kat sekolah dolu dolu dolu...asuhan abang-abang kaH?

err..."memerhati dan cuba untuk memahami situasi...bukan menghakimi"!



You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook