sejam dua tanpa bekalan elektrik

semalam blackout
memang gelap gulita sebab emergency light problem
anak-anak sebbaek dah lelap kat sofa luar ni
so..tido luar dulu la sementara tunggu dengan harapan kejap2 lagi ada balik la letrik tu

maknye ambik kesempatan pasang api
ke lilin2 yang dah berabuk tu

rasa bersyukur dan sayang juga dengan rumah 'evening sun' ni
rumah pilihan suami mestilah terletak nun di perbukitan lagi terceruk dalam hutan..huhu
kitteww tatutttt ;d
ye la..if nak compare  dengan tinggal kat hutan batu..kat bandar luar sana tu

time blackout rumah jadi pengap'..tapi lepas buka tingkap sliding segala
terasa lah angin malam sepoi2..eh, menderu masuk sebenarnya
nyamuk?...macam takde tapi besa la bila rumah tetiba udara macam tak bergerak
mula la nak tergaru duduk salah baring tak kena..serba serbi kurang selesa.

...buka kelambu moden hadap sliding
bangun pagi sejuk gediii..hujan agaknya malam tadi
atau kipas terover setting
kawasan perbukitan jalan batuArang ni feeling2 macam kat cameron...padahal Celcius dia tu >< je :D

...sempena "Deepavali" kot :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook