cerita si ikan kembong

alololo...janji update, katanyeee ;)

kembong pon kembong la ye
eh, kembong yang kecik2 & melonjong sket bentuk badannye tu sangatlah sedap 
bila digoreng sat saja guna api besar sket...luar garing dalam wallahhh!
sepinggan penuh pon boleh abis..sayangnye takde gambar kembong a.k.a temenung itu
tu yang tak pernah jumpa kat sini
oo..orang bandar tak makan ikan kecik latewww
err...bab nak membuang segala isi perut dan cuci bersih tu sakit sketla
tu pasal kalau balik kampung jer baru dapat makan ni
paling best ada tukang siang yang sentiasa offer diri

err..tu kembong biasa jer tu nak buat kuah laksa :)

kembong a.k.a temenung borek jer selalu jumpa kat pasar sini-sini
buat gulai sangatlah sedaplah oii kembong


kalau bakar plak..kena pilih yang lebih besar la,kan
adik beradik kembong ja pon nengok ke gayanya
tapi taktau la ada bau2 bacang dengan temenung ke tak
pasal sini-sini namanya "mabong"


balik kampung bebila nak pi tengok-tengok ikan @market lah :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook