akibat berembun,..plus main panas la niiii....

kan?
kan cikgu dah cakap..kementerian arahkan semua xtvt luar dibatalkan untuk tempoh 2minggu ni
Hari sukan sekolah abang pon dah cancel..postpone bila eh?..kalau lepas raya nun dah jadi
Hari sukan hujung tahun la kot?

err,...camne mama boleh teringin nak makan kat laman plak?
sudahnya malam tu merengek berkepit lah dengan si kecik tak boleh tido..selsema youuu!
kul 4pagi suap 6ml panadol syrup,..dan dan nyenyak sampai 8pagi baru bangun nak escort si mama ke pasar pagi :D

Act. tak elok la bagi ubat2 gini untuk anak bawah 2 tahun,....


tak ikut mama ke pasar pon, ayah bawa gi main, puas main panas,
kul 11pagi takmo balik lagi..nangis jerit giteww


tengahari tu, dapat pakej batuk plak,
try bagi minum sesudu madu campur air suam..untuk cairkan kahak yang menyebabkan batuk tu.
nyenyaklah tido petangnya..bangun terus poo poo banyakk.

if google ada gak petua macam buat minyak bawang putih sendiri untuk disapu kat badan anak,
then tampal bawang putih kat tumit pon macam best untuk dicuba..
at least tak perlu nak suap ubat  berkali2..tak sampai hati jugak..omaknya ni sah sah elergik panadol pulak tu ;D

tapi, kan..orang cakap anak kecik ni sakit nak pandai sesuatu la tu,
selain sangat pandai merajuk dengan ayah dia...lately,
dia dah start bercakap dengan mama dia la..pagi tadi panjat kerusi capai sebiji mangga dalam bakul atas rak dan kata.."ma,..pas..pas"..ulang 2-3x gak la sambil hulur mangga kat mama..
mama blur pepagi lambat pick up la plak anak nak suruh kupas mangga tu :D

You Might Also Like

2 comments

  1. Salam perkenalan.. :)

    Comelnya si kecik tu.. Jangan lupa juga untuk bagi die minum air masak banyak2 ye..

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Seronok sungguh main sampai tak mau balik, hehe..

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook