jap-jap lagilah kita pikir........

teringin nak menulis..eh, menaip malam ni; ...tulis syok2 sendiri sahajalah..mode:idea tak mari


janji...ngam dengan 'blog title' terbaru kek ataih nun...hikss..perasan tak(2x)
*motip sangat....entry pon tak pikir lagi nak letak tajuk apa?

weekend..weekend...weekend; school holiday maaa...sinopsis la sket eaa :)
.......so?weekend adalah hari kuar merambu cari makan kat luar, tapi sebab anak-anak akan moody if terlambat breakfast so dah takde lagi istilah "brunch" dalam family kami.
pepagi dah tumis sardin..lenyek2, moh ler layan diri di meja makan.
dah kenyang bolehlah bersiap kita balik kampung..yeay!

pasal kampung dekat sangat..20minit dah boleh sampai..*kampung kat shah alam jugak :D
maulah melencong singgah ke saloon barang sekejap,
mahu pangkas sanggul..makin disimpan makin besar bonggol bila bertudung..bonggol bikin kontroversi, tambah dosa pulak tu.
kepala dah ringan..jom pi makan nasi di rumah atok :D

lepas asar mendung semacam..anak dah tuntut janji nak ke pasar malam beli sate, atok kata kat kompleks kan ada sate?.tak pe lah tok,..kami ni jarang jumpa pasar malam :D
so..ke pasar malam lah kami di petang hari..kul 5 camtu.
elok jer lepas beli sate nun tetengah kelompok pasar tu,..menderu hujan lebat tak terkata
ada la sediakan payung sebelum hujan tapi lencun sekerat badan jugaklah bila share payung berdua dengan anak tinggi 1m ni..jauh nau nak sampai kat kereta...
singgah berteduh bawah khemah jual barangan plastik yang dah abih diangkut masuk dalam van,
lapar?...sate kan ada kat tangan :)

hujan reda sket..on the way balik ke kereta..kita menapau lagi...dan lagi...
tu pon rasa macam ada lagi yang teringin nak beli..tapi tak beli..
perut dah kenyang makan sate sambil berdiri bawah khemah di pasar malam.
so kurang sket napsu nak membeli,...so, lepas ni kenyangkan perut sebelum keluar mencari beli makanan...confirm tak membazirkan :)



You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook