duit kecik

dalam slingbag ada sepeket not singgit baru balance duit raya tahun lepas
...semakin menyusut menipis, hari2 tarik kot..anak beli corntoz la mamee la lalala
suami pon pernah tukar duit kecik untuk bawak kedai...cari dalam slingbag mama jugee..heee

lagilah bila kedai/gerai yang sering kami singgah pernah nampak not singgit sepeket ku itu...
ada satu hari tu...di gamitnya kami..*lambai2 tangan panggil nak mintak tukar duit kecik
uiksss..perasan bank bergerak sesekali
happy dapat tolong orang dalam kesusahan...eh, wonderpet!..*err..aisyah jer layan wonderpet sekarang.

tiba-tiba rasa macam nak upgrade rupa paras penampilan..err
..cakap jer nak slingbag baru FULLSTOP!
nak isi duit kecik dan syiling banyak2...berat kot?
eh, makcik tokey tempat biasa ku menapau lauk makan tengahari suka juga ngintai syiling dalam my purse..ada sekali tu bayar guna syiling semua..ringan purse.

hmm..kalau slingbag besar boleh bawa tabung sekali dalam tu..hahaha..melampau!


bekenan tabung atm machine ni :)

You Might Also Like

1 comments

  1. Akak dari dulu tak bleh ada tabung depan mata, takdak keja lain, akak asyik dok korek saja, kehkehkeh! Kena simpan kat tempat yg susah nak korek. Sabaq jalah.

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook