tentang "susu"

since aisyah dah setahun beberapa hari umurnya...mamanya pon gediklah membeli susu formula,
takut anak tak cukup susu kekononnya.
lagipon bila bagi dia minum susu full cream dutchlady kotak kecik 1-6tahun tu tengok steady jer dia minum susu lembu...tapi takmo yang sejuk kuar dari peti ais tu..
geli geleman i, minum sejuk-sejuk tau ;D

sayangnya..tak mainlah formula milk..reject terus.
lagi serius bila makan pulak macam nak tak nak sehari dua ni, proteskah?
google dan try resepi baru..sebbaek ada abang si pembuka selera..bila makan berebut dengan abang..mau jugaklah nganga mulut tapi tengok2 simpan penuh sendat kat pipi labuh yang tak berapa nak labuh dah tu.
foods yang masak ada campur formula milk memang luah dan dan tu jugak..eh, cerdik tul..dah pandai beza food yang campur formula milk dengan food yang campur fresh milk?
abang juga yang kena tolong abihkan formula milk tu kalau cenggini
tapi abang nak 'susu sayang ibu' jer..ok.ok.

*sayang nau dengan pinggan serpih tu aihh?

sebagai penutup letak sekeping ingatan keberjayaan mengkucaitogekan si abang,..knape?
sebab kucai dan taugeh kan sayur ;D
sambil pikir nak hidang apa minum petang ni...hidangan yang boleh sekali harung untuk budak umur setahun dan 5tahun :D

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook