siapkan 'homework"

anak bertuah saya yang dah bersekolah tadika tu tetiba ada homework cikgu bagi...pepahamlah boy,kan :)
saya pon prektis satu cara ni..is bagi ganjaran..err..untuk anak bawah 7tahun ni ok lagi even ada yang kata kecik2 dah ajar anak 'rasuah'..amboi amboi boiii.
kalau kat sekolah dia dapat 'bintang'..kat rumah mama bagi makanan kesukaan..paling best, ice cream favourite seisi keluargalah.
almaklumlah..bila masuk bab tulis huruf yang sama banyak-banyak ni memang meliuk lentuk letihpenat sakit tangan semua adalah, dari dok elok atas kerusi sudahnya turun ke lantai..tapi menjadi plak bila ditemani secawan ice cream kat sebelah..dan dan tulis cepat-cepat sebelum ice cream cair. :)
kita pon dok sebelah terus bagi galakkan...siap sebaris suapkan sesudu dulu ke, at least dia pon happy..sengih jer..pulun tulis cun cun,almaklum piawaian mama tinggi la plak...sket-sket nak padam ;)
kita pon idak la stress sangat nengoknye..sebab dah bersudu-sudu ice cream masuk ke mulut sendiri :D
alaa...siap homework tu..kita topup secawan lagikk..


hmm..camner cara uolsss..share jom :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook