ayah garang

banyak-banyak roket Luqman yang ni paling special,
susahpayah buat sendiri siap pinjam gunting ikan mama nak gunting kotak,

hantu roket..katenye :')

pening pikir idea nak handle our 'drama king' pagi-pagi
kalau bulan pertama guna taktik mama garang..stress oih jadi garang..letih jiwa raga :')
bulan ni mama cool..sket la..mana boleh lebih-lebih..tegas maintain,
trademark katenye ;)

so..masuk bulan kedua..ayah take over
anak pon conpius..how la ayahku yang cool tu nak bertukar jadi garang
automatik dia jadi takut sket
sebelum ayah betul-betul bertukar jadi ayah yang garang
baik Luqman jangan nak macam-macam
cepat breakfast dan bersiap untuk ke sekolah
lega sat dengan taktik terbaru ni.

tak lama lagi sebelom anak perasan kena tukar la..pon
sementara nak dapat idea taktik baru
si ayah kena banyak bersabar tak boleh tunjuk abih kegarangan tu
bagi anak "?" sket la..dan tak berani berdrama lelebih pagi-pagi.

err...mama pon takmo ayah bertukar jadi ayah garang ;D
ayah cukup cool di hati kitaorang dengan sense of humour tersendiri
eksklusif hanya untuk anakbini
tapi cecepatlah bagi isyarat bila ada yang dah mula melampaui batas
in shaa allah
hormat yang dicari bukan ketakutan@dendam yang terpendam.

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook