dari hati seorang ibu

bercakap pasal perkembangan anak dan teknologi
pasal anak-anak dan sepahan gadget di pasaran
memanglah ada pro dan kontra nye..pheww..ayattt?..back to normal lah ye ;')

belek-belek pendapat parents kat luar sana....
lega sket rasa hati pasal our Luqman memang tak pernah disemai minat ke arah segala maknenek
games...angry bird pon tak pernah tahu camne nak main..so kesian
game bowling ni  kitaorang suka main :)













selalunya dia akan cari ipad time nak tido
tengok youtube..upin ipin terer taip sendiri ..cerita teladan bebudak tu mama yang search la kan
inisiatif sendiri sebagai bed time story..how berdikari my anak sulong :)

kalau kawan or cousin tengok ipad Luqman
memang boring giler la
penuh dengan asas-asas academic jer
ABC,..123...islamic ada la sket...huruf hijaiyyah dan al-fatihah
belajar kenal-kenal shapes, colors..animals
kira belajar sendiri so tak jauh ketinggalan dengan kawan-kawan yang start kindy umur 4tahun.
sayang sket..semua pon in english..
tak pepasal slang mat saleh en.luqman kite

next year..
act, bulan depan la kan.5tahun kena pergi belajar kat kindy bebetul lah
asyik belajar dengan ipad ni..advance melampau
nak tulis nak color..touch jer
buat art pon main drag2 dah haaa
bila pegang pencil baru tulis nama..pastu tulis huruf sebaris dua
dahhh melintuk liuk badan..hadoiii

pepun alhamdulillah..basic academic kira dah lulus umur 4tahun
niat hati nak dia sekolah kat kindy yang more to islamic...belajar mengaji..doa2...solat etc.
banyak buat art dan fun activities..sport esp.
pasal mama dia cuma tau bawa pi swimming pool takpon playground sokmo sepanjang umur 4tahun ni

takmo lah asyik tertumpu ke academic jer nanti kat kindy tu...
ilang nikmat zaman kekanak anak ai :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook