eco-mall

asyiklah berlalulintas kat luar saje...
akhirnya..berjaya singgah ke malaysia's first eco-mall ni
cuci mata tengok green building...
err...bangunan berkonsep mesra alam tidak semestinya kaler green ye anak-anak ;D

konsep mesra alam nya dapat dilihat pada bumbung yang dilengkapi dengan panel tenaga solar
yang menyumbang kepada penjanaan sumber tenaga seterusnya dapat menjimatkan penggunaan elektrik
..err..fakta adalah "boring" ;)
jeling menjeling pada ciri-ciri tingkap yang hanya membenarkan cahaya masuk..dan bukannya haba,
dah masuk 'The Malaysian Books of Record' pon, dikatakan yang terpanjang pernah dipasang kat Malaysia.
hmm...kalau mak-mak senang cakap..mall takde aircond, tengok banyak kipas besao-besao nun melayup tu haa...
*bahasa mak negeri mana taktau aih ;d


kalau rasa panas..melepaklah dekat-dekat air pancut tu
masuk MBO ke..eyh, akhirnya..shah alam ber 'cinema' ;)
surau pon not bad..my Luqman jadi kagum
sana air..sini air..dalam lif pon...nampak air...hujan bak kata Luqman..

at last...hubby yang merecik air peluh :D

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook