entry minggu ini

masih tidak paham
kenapa bila sedu mesti nak kena tampal tissue basah kat dahi
yang pasti...berkesan!

bila ditanya si anak.."kenapa kena tampal tissue kat dahi kalau sedu"?
si mama hanya..."err....errrr"??? takde jawapan sebenarnye.

satu hari...Luqman tetiba sedu dan minta mamanya tampal tissue basah kat dahi dia
(sebab selalu tengok mama tampal ke aisyah) 
..anakku yang sorang ni memang gigih dalam mendapatkan satu-satu jawapan.
dan..tampal kejap..eyh, mama...sedu dah stop ;)
erk...toddler pon menjadi ek?

PEACE...sedu sudah stop ;d



ok..now lebih serius sket.....
my son yang boring giler bila weekdays
dari taknak gi school tiba-tiba sendiri request nak gi school..pasal tiap hari boleh keluar..kan

tapi seriyeslahhh
anak yang asyik dikurung ni low self-esteem, malu..even dengan ayah sendiri bila jarang-jarang jumpa ni..penakut..ohh..sume pon -ve ...takmo..takmo..
kerana
yang pasti mama proud sangat dengan Luqman yang bijak cari inisiatif sendiri
mintak nak gi school tu
mama yakin bila kat school nanti Luqman pasti pandai membawa diri
mama tahu..kerana mama nampak dalam diri Luqman ada apa yang mama ada..malah lebih
(for sure campuran kebijaksanaan ayah)...
so...GOOD LUCK MY SON!


mama feeling2 berambut putih...;D

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook