page 33 of 44 ;)

cabaran sunggguh nak siapkan entry ni
2hari type...sempat kot publish harini..tu baru anak 2 tu...err...
kiranye ni cerita semalam la ye ;d

hari ni usia aisyah 33 hari
pagi-pagi lagi aisyah ke klinik Padang Sera untuk cucuk sebulan
kul 9 camtu..aisyah sorang jer kat klinik..
sampai aisyah naik timbang 2x, ukur lilit kepala pon 2x..
pasal nurse asyik nak borak dengan aisyah 
sampai lupa nak catat
aisyah jerit kuat-kuat masa nurse cucuk kat peha kiri..tapi sekejap jer
balik umah tokwan bagi aisyah makan ubat yang nurse bagi..kot-kot demam
aisyah tak suka dan jerit kuat-kuat lagi sambil keluarkan sume ubat dari mulut :)
lepas minum susu mama..aisyah cepat-cepat tido.

aisyah sangat kasihan bila tengahari
merah macam udang galah

*source
mama pon click2 nak order online 'angel baby bottom balm' yang very d' recommended tu
kite try ye..manalah tahu lepas ni jadi cun macam Izzara Aisyah vanilla cokelat tu..;d
pulak???
ehem....izzara aisyah..iris nuraisyah...kan dah lebih kurang bunyinye tu..."wink wink"


hehehe..ini sayur favourite mama dalam pantang
penambah khasiat untuk susu aisyah juge
lain-lain yang berkuah macam sup ayam..pastu ikan yang masak rebus ala singgang tu..tapi kuah dia ala asam pedas utara tu pon suke juga,..kena snap pic letak sini..lah,kan :)
tapi..tu laa,...even hari-hari makan sume yang berkhasiat dah pon
orang datang mesti cakap mama dah kurus
takmo..takmo..mama tak suka kurus...err..apsal tak seropa orang ntah???

oleh itu,
mari buat sesuatu yang menggembirakan hati..like?
ermmmmm...
dah lama tak tempah baju,kan?
baju raya pon beli yang ready made selalunya
since dah berminggu berkampung kat kampung ni
nak pulak tailor sepanjang zaman...mak sedara tersayang umah kat sebelah tu jer
mana tak panas ponggong dah hari-hari dok nengok orang datang tempah baju dengan dia

belek majalah mak yang bersepah tu..dan jumpe ini!

terus dapat idea..untuk design maxi dress inspirasi dari dress pengantin tewww ;d
sesuaikan apa yang patut...apa yang penting senang nak bf aisyah nanti.

hmm...nak try cotton viscose, kata percubaan,kan :)

You Might Also Like

1 comments

  1. Selamat berpantang, Aiezza. Semoga baby Aisyah sihat selalu. Akak percaya Aisyah akan membesar jadi gadis yg tabah & tahan dugaan, sekejap ja nangis masa cucuk tu haa.

    Acik Dinas doakan semoga Aisyah jadi anak yg solehah, ya nak :)

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook