berkorban apa saja

si abang stil dalam fasa...culture shock;
belum sepenuhnya menerima kehadiran si adik
even sebelum tu beriya suruh adik keluar cepat-cepat...ermm...
salah mama yang tak cukup persediaan mungkin?

..dah banyak yang terpaksarela abang korbankan demi adik..mama..juga ayah
ya..banyak yang abang perlu korbankan..pikul tanggungjawab sebagai seorang anak lelaki sulung
even belum pon mencecah umur 4tahun.


setiap hari mama jadi tertunggu kerana ada saja idea spontan
yang memang menerbitkan kemarahan..untuk menarik perhatian ;)
padahal hari-hari ada atok kg, tokwan..paklang&paksu..yang sabar dok melayan
terlebih perhatian...manja jadinye

tak apalah
setimpal untuk pengorbanan abang...
menahan rindu berjauhan dengan ayah dan bumbung umah puncak anenye*(read:perdana)..nya
yang tiap hari mesti nak kena tengok kat google earth
rindu nak pergi swimming..dah hari-hari dok berendam dalam bath tub @ bilik air tokwan :)

sume pon ok..kat kampung ni
selain yang satu ni...
cuaca!....sangat over panas..dan badan abang pon jadi merah dan gatal-gatal
tapi petang selalu pon mendung
dan kalau bernasib baik..hujan mencurah-curah menjelang malam.


tiba-tiba semalam badan abang panas...oyhhh..abang demam!
cepat-cepat atok kg pasang kelambu...dan masuk tido
no tv...no wifi...even tido kat ruang menonton tv..
undang2 by atok kg&tokwan bila hari hujan + ada kilat guruh berdentum-dentum.

abang demam sebab cuaca mungkin...
ke rindu ke ayah tapi dah hari-hari mesti nak skype dengan ayah
tapiii...bila nampak jer muka ayah dok tersengih kat screen tu
abang jadi malu-malu..
takpelah kalau cuma malu..bukan marah sebab ayah tinggalkan abang kat kampung
kan..abang dah janji dengan ayah..abang nak jaga mama dan adik aisyah kat kampung :)

pssst....kenapa abang delete abis sekeping tak tinggal gambar-gambar aisyah kat Ipod..huuuuu ;(

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook