uniform pink & weekend @katil no.11

penangan check-up @ KK barangkali...
dek gara-gara fetus movement chart kurang memberangsangkan
merasa tido semalam kat hospital..hehehe..
first time tuuu,harus perasaan taktau nak kata lagumana *time memula dibagitau kena tahan tu..la ;)
dan hospital govt. yang menjadi pilihan is Hospital Sg.Buloh

waahhh..
even kuranglebih 1hari 1malam jer kat situ
banyaaaak sangat rasanya benda baru dipelajari
bermula dengan setengahari melepak kat spital bersalin
perghhh..ngeri ngilu dengar macam ragam gaya meneran bersalin
campur hiruk pekik misi pom pom girl..chayukk...chayukkkk!
...bila didengar dek kita yang belom ada tanda ke sakit nak bersalin ni
dan dan tu tukar pikiran nak ceaser pulak dah ;D
tak perlu tungkuslumus meneran camtu...*eh..macam ler tak pernah bersalin lagi..ekekekek

petang sket,...bila dah masuk ward
haaa..memasing yang ada sume tu tengah tunggu hari untuk dipotong perut la tuu
dan malam tadi gak berpeluang tengok sendiri...
dari dia start pose..dan malamnya disorong ke dewan bedah...
pastu nampak plak disorong kembali ke ward setelah selamat selesai sumenye
perghhh..kite yang dok nengok ni plak yang berlebih gerunnye
apatah lagi yang menghadapinye..ye dak?

sampai ke pagi..tengahari..membawa ke petang...
time ku discharged pon..tak gerak-gerak lagi mommy tu
suara pon tak keluar lagi time pakar datang check tadi
baby kat sisi..pepandailah cik-cik misi uruskan
alahai kesian si baby asyik melalak minta belaian...dah semalaman belom minum susu,kata misi 
si mommy yang masih belom mampu
even nak angkat tangan sekalipon..*eh, kat govt. tak boleh bawak peneman,ek?

sebok tengok orang..apalah nasib diri sendiri plak ni..dup..dup..dup...
insaf betul malam tadi
hargailah masa sihat sebelom datangnya masa tak berdaya tu yer.

memang jakun abislah kali ni
yerlah...masa Luqman dulu..private....sume pon private'lah,kan
mana ada nak ambik tahu perihal sekeliling ni
memasing buat hal sendiri-sendiri..kat bilik sendiri-sendiri :)

satu masalah problem besar bila ke govt ni...
Luqman tak lepas kat guard...
mama haruslah berdikari sendiri tanpa bantuan/sokongan ataupon sekadar lawatan dari encik suami
sob...sob...sobbb....
*harus ku import adik beradik bujangku dari kedah sana mai tolong kak chaq sat naa ;)

hehehe..bab menu makanan kat spital?
malam tadi...orang ni, kan sihat walafiat
diberi menu spital
paham-paham jerlah..kansss..*eh, abis jugak meratah 2ketul ayam berkuah blackpepper tu ;D
tak aci,time breakfast..ku cuma sandwich tapi akak sebelah yang ada diabetis tu dapat koew teow goreng lagik..aitss?
tapi sandwich ku sedap..dia punye makan sesudu dua dah stop pastu cari roti dlm drawer ;D
gambar?...nanti kita update yer :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook