kecoh rabu kite....

lepak'ing berdua as usual..kat mana?
kat umah..dah tak kose nak bawak kuar berjalan ditemani si hero buat masa ni
dalam kol 11 camtu
hero request ..mama masak ayam kfc nak makan dengan cikyen*read:nasi goreng

macam minggu lepas punye...:)
elok siap perap ayam dan nasi pon tengah mendidih
tetibe bunyi 'pop'..dannn..o..ooo..blackout!

sebab dah penah jadi..terus pi check dan memang..on balik
nasi pon sambung mendidih..dan sekali lagi bunyi 'pop'..oo.o..blackout balik

yup!rice cooker si pinkish kesayangan sudah buat hal nampaknye
terus angkat letak atas dapur gas la pulok

hero datang spot check apa cerita nasi goreng tak dengar bergoreng lagi ni..
sambil mendayu-dayu...'lapaaarrrr'..ishhh,bikin mama rasa bersalah saja
laju-laju gorengkan ayam kfc 3ketul dulu
sambil sedia bahan untuk nasi goreng
sambil dok kata dalam hati..ala tak bestnye nak goreng nasi panas-panas tu
tak goreng lagi dah boleh agakkan hasilnye nanti
alih-alih masa nak on dapur yang sebelah tu..alahhhh..dapur pulak dah buat hal..majuk gak ker?
langsung tak dapat nak on..jadi macam peristiwa abis bateri aritu...eyh, tahun lepas tu ;D
pastu dua-dua dah takboleh on dah
makan ayam kfc 3ketul tu jer la share ngan hero
nasi putih ada tapi hero mana layan nasi putih kosong macam mama dia la jugak
*sket hari lagi nak berpantang...sedap plak nasi putih kosong tu :)

bila tak makan nasi tu..mulalah hangin semacam
semakin nak ke petang..semakin berangin jadinye
ditambah angin mengantok tapi gagah takmo tido jugak-jugak
eiii..saboo..sabooo..
sebbaek cuaca mendung sambil renyai-renyai gak,kan
selagi hero yang tengah berangin tu tak tido
selagi tu..ler si mama ni tak dapat nak kuar pi caribeli roti ke apa kat kedai berdekatan
membawa ke senja...call domino's abis cerita

1st time try double dekker...hmmm...tipah tertifuuu...indah kat gambo jer ;(
sebelum maghrib domino's sampai
bagi si hero makan kenyang-kenyang..sebbaek redeem free pizza favorito dia 'extravaganza'
dan dan tu mood bertukar baik
terus request buat apa yang mama selalu bising petang-petang..is "mandi"
terus pandai pakai baju sendiri..
pastu siap tukar tv3 suruh mama tengok ..citer mama...citer mama...
dan si hero..nak tambah pizza ;)..makan lagi selepas mandi pulak
ishh..mama kena belajar uli doh pizza klau cenggini

dannnnn
berita kat tv tak abis pon lagiii...si hero dah zzzzzzzzzz.......

pocoyo nyer stail ;)
*bila nak settle problem kat dapur tu..si pinkish kesayangan tu jugee...jom bagi tunjuk ajar sket :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook