Transforming the so..so...saturday sunday

..........:(
bila encik suami telah berjanji temu dengan orang yang nak datang service aircond,
...rosaklah plan cik puan dan tuan kecik mahu keluar pi jenjalan

tak jadik keluar...
cik puan pon penuhi masa dengan mengoperasi bilik ke3
kemasusun atur jadikan bilik baby dan mama dok dalam pantang nanti
..kot-kot tak sempat balik kampong
..kot-kot baby nak jadik orang selangor..nak geng ngan ayah ;)

kussssemangat nak mengemas bila dah 30weeks ni
vacuum sket..pindah barang sket...dah mengah
pastu paham-pahamlah dengan yang sorang tuu..kans?


lima kali sebok dia dari mama eyh???
nak try baju-baju time baby dululahhh...
nak naik rocker..walker..stroller..bagai barang-barang dia yang dah lama dok tersorok dalam bilik tu
sampai sangkut-sangkut kaki panjang dah tak boleh keluar.hehehe
*nampak gaya..masok kotak dululah bajukerja lama-lama ni..nak hantar ke mana eaaa,
ada sesapa tau memana tempat boleh hantar baju-baju terpakai tu tak?

malamnye..dinner nasi lemak ayam berempah
bersambalkan bilis tak goreng dulu..ala-ala sambal bilis orang sini kot
kampong stail sambal bilis rangup kruk krap kruk krap..best!
puashati nasi lemaknye menjadi menepati piawaian even pakai santan kotak dah tu halia pon tadak.
heeee...
makan juge apple donut yang paling suke...alien dan cheese
puashati si ayah bila anak dia mampu habiskan hampir dua bijik donut sekaligus.


sunday sedikit yeay..sket neyyy:)
tak ke pasar kali ni..mari kita breakfast kat sini
pehtu....encik suami bawak pi beli rainbow tower yang lama dok wishlist untuk bilik baby tu ;D
tengok!...tengoklahhhhhhh...*mendayu ala-ala sore wonderpets gitewww..boleh?

perasan apa yang ilang...yup!...cover plate yillek!
dah balik umah..pasang-pasang...baru perasan...sapa curi ni...frust tauuu!


Alhamdulillah....:)
resit belian ditemui berlipat dalam poket seluar encik suami mengkobarkan balik semangat kuciwaku semalam....jommmm!
ate....
jom belek yang cute-cute berkalerful jap
let's DIY something yang cute-cute dengan paper cute ni
confirm ilang sume stress frust bagai tu.


itu cara saya :)
kamoooo bagaimana...share jom.

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook