sesekali layankan si anak dengan homemade kfc

malam semalam..
mama masak nasi tomato pon Luqman makan tak bertambah
padahal favourite dia tu
jemu kot asik-asyik makan nasi

bagitau dia mama nak buat kfc
time dok goreng dah siap tunggu kat dapur
sambil pot pet pot pet dok ingatkan mama ayam dah hangit..ishhh
mama nak buat coleslow pon risau 
kalau kita toleh belakang sket adalah yang akan dibuatnye tu
risau jer bila dia asyiklah dok menunggu dekat2 ngan kuali tu..kan.


angkat yang round pertama...hehehe
3ketul jer...???
nak deep fry,..so pakai kuali paling comelotelah muat-muat 3ketul jer
mama adalah kedekut minyak :D
ayam pon 6ketul sajorkkk..kunun-kunun set dinner plate untuk 2orang.


dah salut tepung tapi stil nampak macam original resepi...pasal ayam tu dibuang kulit kah???
resepi simple..dan best pasal tak kuat sangat rasa dia...kena cari balik untuk copypaste resepi tu :D

puashati mama bila tengok luqman jadi ular sawa lepas habiskan set dia
dok melingkao atas sofa menonton tv
langsung tak menyebok ke mama nak berkomputeran

You Might Also Like

3 comments

  1. sedapnye kentang lenyek tu..ade resepi x?

    ReplyDelete
  2. Baru jer makan KFC malam tadi.U pakai tepung apa ek?pas ni boleh cuba plak....

    ReplyDelete
  3. Ibu Darwisy & fiezachommel;
    resepi google jer ni..pilih yang bahan sume dah ada kat dapor..resepi nanti kite kopipes,insyaallah.

    fiezachommel;
    perap ayam jer ikut resepi...nak cepat punya pasal...tepung goreng serbaguna FAMA lah jwbnye :)

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook