the banana story

lama tak merepek
dalam kepala dok bersusun plak idea nak merepek..takde kene mengene dengan kerepek
banana dah ranum pon ;D























sebab masalah permasaalahan nowadays.....
tetiba menjadi sangatlah suke kan si pisang yang nama...emas dan awak sahaja!
last week dah try si abu...tak setanding si awak lah ;D
*elakkan sebarang double meaning di situ ;)

weekend tahun baru..jumpa pisang lagi...
siap ambik masa pilih yang keras lagi ijao merenyau kulit dia dengan harapan 3-4hari nanti baru kuning
yang jadik geram tu..baru bawak jenjalan naik keta tak sampai 10minit nak balik umah
dok dalam econ tu..bukan letak kat boot
sampai umah dan dan abis bertukar kaler...
sudahnye..cekodok pagi petang lah jawabnye

kalau goreng...baru nak feeling garing sket, takdan;
abis perang bercampur jusnye si pisang






















try google untuk selesai masalah permasalahan yang ni...
jumpa tips...dah terlambat..si banana ranum sudah

molek share sini..
kalau-kalau jumpa pisang nanti boleh pakat-pakat try

ada yang bagitau orang jual pisang tu letak ubat bagi pisang cepat masak
so kita kena cuci..sabun,bilas dulu buah pisang tu
pastu lap-lap kering-kering..bungkus dengan suratkhabar...masuk dalam fridge...
hmmm...kalau ikut kes sepertiku..takkan nak cuci bilas sedari kat pasar kot...
*ni yang tak sabo nak pi caribeli pisang lagi ni...nak bereksperimen punya pasal ;) 

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook