saya dan dress....;)

wahhh...tajuk?
papehal letak pic dulu...kasi naik sket aura yang nak menaip@yang nak membaca ni,kan :) 


*ambek aura...pic maxi dress zaman bujangan..ehsan dari x-boss,
nak sarung sekarang memang tak dapeklah..sangkut tang peyut ;)


now boleh start....looooong time ago.........*hehehe,imbas zaman kekanak rebina lagilah tewww ;D

......seingat ai lah,kan...sejak zaman kekanak rebina (read:sek.rendah) lagi
ai memang tidak digalakkan memakai dress/gaun/skirt..bla..bla...bla...
segala kaum mak nenek kembang-kembang bagai tu untuk pi keluar jalan dengan my ayah
termasuk nak ikut dia pi kedai kat jalan depan tu pon...pakai mainmain keliling umah no hal lah. 
kalau nak ikut ayah ke mana-mana..mesti tukar jeans/pants...
rambut kena sikat cantikcantik kalau boleh tocang tinggi-tinggi, sememeh memang kena tinggallah :)

sampailah...ke sekolah menengah,
sampai dah masuk U pon...
sampai dah kerja....dan juga dek kerana pilihan/tuntutan kerja...
hari-hari lagi selesa ke ofis dengan ber'jeans/pants" juge...
anytime boleh terjah site kalau tetibe kena pi site,ada site visit ke site meeting ker..just tukar kasut jer :D
*jantan abis kata arwah tok ai..sebbaek pakai tudung kepala.

Keje..keje..keje...sampai jodoh...kawen..pastu pregnant :)
tak disangka-sangka mak belikan sehelai maxi dress..awww,1st time pakai macam serba tak kene jadinye...
simpan diam-diam dulu ;)
tak lama pastu...hubby balik dari offshore..pakai dan tunjuk ke dia..hohoho
macam orang kampung jerrr..katanye...sebbaek ai memang orang kampung so no sentap2lah.

sepanjang mengandung...dalam pantang sampailah dah mengandung semula ni
ai ada jugaklah selalu-selalu pakai skirt juga palazzo kat umah
time mengandung cenggini adalah lebih selesa berpalazzo bila keluar jenjalan
tu pon hubby dah tegur macam pakai seluar tido...
sesekali terpikir...
memang tidak sesuai kot aku ni pakai ala-ala lemahlembut ayu gemalai ni..memang akan ditegur oleh lelaki2 
yang paling rapat dalam hidupku...yang paling menyayangi aku.

tetibe!
2,3 menjak ni mula tertawan hati tengok muda-mudi berdress cardigan bagai sekarang,kan
padahal berzaman dah orang pakai ai tak kesah pon.
feeling macam ayu jer pakai gitewww...awww, sayakah itu?
pembawakan baby girl barangkali..mood gurly sudah datang.
bila betul-betul dah terbuka hati...
haruslah ambik kesempatan ber'maxi dress' sepanjang kehamilan kalini.


You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook