ke KK pulak

apsal eyh?

kita..keje govt ke swasta ke tak keje ke... sangat beria mendapatkan rawatan swasta???
yang keje swasta memanglah panel nya swasta :)

nak tahu?
pekata...preggy kali ni kita pulak yang beria ke klinik govt. :)

ooo..okey,
1st time reg. mengandung kat klinik govt....
dapat buku pink kaler...(boleh bawak balik, takpayah baca pon..next appoinment jangan lupa bawa ye)
..hmm..no hal, buku nipis jer tadak effect pon kat dalam handbag gedabak ni :D

selalu dengar soksek soksek...
nurse kat klinik govt. ni garang..marah-marah tak tentu pasal..
hmm..maybe dengan yang sekapal kot...sama-sama govt.

ooo..1st time pergi situ kena isi borang kajiselidik, 
tulis apa jer yang tak puashati dengan KK tu...
so, saye tulis apa yang selalu sangat dengar orang dok soksek tu..boleh nurse, saye 1st time datang ni :)

ramai yang cakap...penat menunggu'..pasal ramai sangat kalau ke KK ni,
mungkin tempat tertentu kot...
kalau kat SA ni...
maybe sebab dah ramai yang beria ke swasta...menjadikan tempoh menunggu di swasta
lebihkurang je dengan KK...duadua pon ber'appoinment tu...
yup!tarikan interior kat swasta mendorong kita nak berlama-lama'an kat situ, setuju?
ai tahulah...bab2 interior tu kan keje ai :)

preggy kali ni di beri kesempatan ke KK
act,...bukan sesape bagi pon tapi sendiri datang kemahuan...
kalau asyiklah asyik dengar yang bukan-bukan...lagi menakutkan
sesajer kalini mahu cuba pula.. :)

eyh...semua pon PERCUMA!..kagum jap :)
"buat malu jer tanya soalan bodoh tu"
source
oh..hoo
petang semalam selesai sesi mendengar ceramah pasal 'laktasi'..1st time gak ni.
kembang kuncup sensorang kat dalam meeting room tu tau :)

balik umah dan dan google dan jumpa dan bekenan dan tempek sini
reward diri sendiri
berjaya menyusukan myLuqman selama 2tahun tambah 2bulan dan kemudian pelanpelan ceraikan
selepas disahkan mengandung

26bulan menyusukan Luqman dengan "0" pengetahuan
ditambah sokongan negatif dari orang sekeliling...kampung laa..no class laaa...saiz anak yang sedikit kecil berbanding anak yang minum susu formula..ntah-ntah anak tak cukup susu..etc.

ishh..sentap gak la bila teguran macam tu datangnya dari orang terdekat,
pikir positif dah ler..mereka sekadar mengambil berat

syukur alhamdulillah,
sempurna tanggungjawab untuk menysukan Luqman selama 2tahun..
terlaksana menurut kehendak islam..amin.

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook