cer citer kat Kedah la pulak...


celik jer mata, happy sebab...eh, kat kampong la ;)
chopps! masok bilik ayaq,
waahhh...paling suka jadi orang pertama mandi air kolah penoh melimpah...
pagipagi dah hadap ketupat palas cicah gulai ayam semalam
perghhh..ratah gulai ayam panaspanas sebab baru lepas perangat memang pekat terangkat,
awas! kalau perut jenis tak tahan...asyik ulang memerutlah kamoo jawabnye :D

serunding daging pon ada,
mabeles youu kalau yang buat sendiri ni pasal tak kering seroi sangat..lembablembab gitu, i like!
wa Tmah mai antar ketupat palas pulut hitam cicah serunding la..dah raya ke2 pon,kan...
terangkat gak serunding wa Tmah sebab dia masuk daun kunyit banyakbanyak...wangi lebih kot.

kemudian pakcikawie & makcikna sefamily datang beraya,
borak kat depan, dekat 12tengahari baru teringat mak suruh masak nasi berempah untuk lunch harini..
mak balik dari ziarah kubur..cecepat masakkan dalca dan ayam masak merah
lepas zohorlah baru dapat lunch..takpe raye,kan..memanjang pon mengunyah jer kejenye ;)

paksu & maksu sefamily pulak sampai...
petang sket baru dapat keluar pi beraya ke umah wa Tom kat megatDewa.
makan nasi tomato lah pulak
perghhh..terbaek nasi tomato wa Tom, lembablembab basah giteww
penah kot sekali dulu tengok dia masak..memacam dia letak...
tomato puree, tomato soup...susu cair pon yang paling creamy,
tu pasal kaler & rasa nasi tomato dia lagi mabeles kot...
nasi apapon best bila lembablembab sket, kalau yang kering seroi tu,macam keras jer nampak bila dah agak sejuk...
pada ai lah,kan :)

malamnye sampai balik umah..rileks2 tengok tv jap..eh..dah lelap pon
letih nau la gayanya..letih makan jer benaonye :D

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook