cerita gelap di malam hari

ni kali ke2  dalam sejarah hidup Luqman kat umah ni
seingat dek ingatan hopefully tak salah ler

yang 1st dulu tu masa umur kurang setahun
resah gelisah kipaskirap guna magazine lenalah dia






















semalam punya kejadian
tengah dia berjoger berdansa sensorang depan tv.."pentiru iklan no.1"
tup..tup..dunia golap gulita..
si mamanya kat bilik kerja..si ayahnya pulak kat bilik solat.

sonyap sunyi..bunyi ek..uk..pon takde
mana pi anak sorang ni..
dan dan mama yang cuak dulu...terus panggil..Luqman,..Luqman....?

sambil teraba tegagau cari pintu keluar dari bilik tu
tetiba tersentuh jari si anak yang teraba tegagau datang cari mama...

*GOOD BOY lah, anak mama ni!

selepas tu pot..pet..pot..pet cerita pengalaman gelap tu kat ayah yang baru keluar dari bilik solat,
mama jer paham pelat anak mama tu..ayah?..kenalah dialihbahasakan oleh mama ;)

dengar jenjiran yang anak nangis taknak sonyap dah start enjin keluar jenjalan..
kita tak yah kot?.....
"sesekali ajarkan dia tentang kesabaran dan kesusahan hidup"


lama tak lama mau abis sebatang lilin baru umah terang benderang kembali..alhamdulillah :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook