ada aku kesah'


*Luqman taknak bergambo dengan sampah ;D


ada yang kata.."ada aku kesah" tu ayat si 'bodoh sombong'???
pada ai ia lebih kepada trend saje
silap kita juge mudah sangat terikut-ikut
tak pikir apa dah..yang tau main redah*pentiru no.1

....tengok ramai jer makan meriah kat gerai situ...sedap la tuuu
kenalah dengan mentaliti yang cuma tau nak murah sesajerrr

cobalah coba jeling makanan yang tak bertutup tu
even hidang abis cun berhias bagai tapi totap kat tepi jalan
siap berkipas lalat tapi sanggup beli lagi
tu tak nampak lagi segala habuk serbuk melayang hinggap ke makanan tu

choppsss!
ai bukan orang majlis bandaraya yang nak larang kamoo beli kat gerai haram tu
tapi nak ajak kamoo pikir pasal kebersihan
selepas tertengok satu rancangan tv pasal...

malas + pengotor = selekeh!

ramai yang suke selekeh..sempoi katanya
selekeh pada gaya...lusuh..pada mata
kalau bersih wangi bercuci lain cerita
tapi kalau selekeh tak heran kotor..bayang mai sat cemana orang tu?

malas pada sikap lain hal tau..
kalau dah malas,
dah sebati lah tu dengan selambe dekk buat kotor situ..kotor sini..pengotorlah tu..
macam pakai smart berkemeja..yang perempuan bertudung lilit abis bergaya..wangi semerbak
tapi selambe tinggal sampah merata-rata,
tampal flyers tak kira tempat..telefon awam,tiang lampu..signboard jalan etc.
tak terpikir ke mengotorkan pandangan?

rancangan tv tu banyak fokus pada tempat makan..tapi
tapi..kalau cakap lebihlebih macam try nak tutup periuk nasi diorang pulak,
lagiponnn..

*ai non teror bab nak bebel-bebel ni, ai bagi point tu,pikir-pikirlah eaa :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook