kalau bercinta...


antara bebanyaknya drama berepisod kat tv tu,

ai jadi lebih kepada Chinese tv dramas, mungkin kerana ia tidaklah se'over sinetron indonesia,
se'romantika korean dramas, atau tidak sesedih drama-drama melayu...
opss..drama tamil, tapi susah la pulak nak terjumpa drama tamil kat tv ai tu, ;p...*alasan! 

tapi, ai taklah nak cakap yang ai langsung tak layan drama/movies melayu,
kena tajuknye...best pelakonnya...jalan jer ;p

sekarang ai tengah layan drama kat ntv7, kol 10malam tu...
"footprints in the sand"...dengar tajuk pon dah best....terus rasa macam ada kat beach ;D

even antara ramairamai pelakon drama tu, ai cuma kenal 'Mayjune'..*senang nak ingat nama dia ;D
dan ai memang suke tengok dia...tu salah satu sebab kot ai layan drama tu.



setakat ni ai belom nampak lagi kaitan drama ni dengan tajuk yang diberikan, 
simbolik lah sket,ek?
sebab jalan cerita ni berkisarkan kepada susahpayah dunia bisnes kasut secara kecilan...
dapatlah dijadikan motivasi kepada kita blogger yang memasing ada bisnes ni ;)

dan...
kekeluargaan, cinta sume tu tak lari punye...

kekadang ada rasa boring, certain part macam slow sket...tapi gambar dia chanteekkkk,
tu pasal ai tengok..tengok...dan tengok lagi ;D

































paling ai suke....
dalam setiap episod, ada jer moral of the story...nye, tu pasal kena tengok setiap episod ;D
even tak paham tapi subtitled kat bawah tu bolehlah diterima pakai...idaklah sehentam kromo
macam movies kat cinema/dvd sg.wang ;D

okay, meh nak share satu ayat tentang cinta yang ai petik dari drama ni,

"kalau kita mencintai seseorang, pikirkan sama tentang apa yang diperlukannya...
bukan hanya pikir apa yang kita rasa betul sahaja,
kerana itu cuma menunjukkan yang kita hanya pentingkan diri...."

habis tu kat mana yang kata cinta!..sayang SANGAT tu, kan :)..hehehe..yang ni ai tolong sambung ;) 

coba-coba fahamkanlah eaa, nak ai huraikan pon..kang ke laut plak.

*mungkin dapat digunapakai dalam kehidupan kita, untuk cintahati kita...mungkin :)






You Might Also Like

2 comments

  1. adoiii dik .. dah lama x tgk cite2 mcm nie .. sejak edicted dgn blog , masa lapang akak ngadap blog je .. tgk tv punn berita jeww :))

    ReplyDelete
  2. tu pasal blog akak meriah selalu :)

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook