cucur generasi....


papehal pon meh nak show off sket rupe cucur generasi ni *versi pinjam cik google punye




..sebab cucur ni generasi neneknenek jer yang teror membuatnye,
arwah tok ai dulu suke nau buat cucur ni,dia kata 'cucoq tuang'..

ai pulak paling suke makan cucur ni..paling suke kat bahagian bersarang tetengah tu, 
lagi best kalau tetiba jumpa ketulan gula merah mencair dalam sarang tu..

now....
tok dah takdak,pepandai lah godek sendiri bila teringin nak makan,
nak beli, taktau nak cari kat mana..
tak penah nampak orang jual pon cucur ni,cucur generasi dolu-dolu sungguh.

dan lagi..lagi...lagi kena rajin buat biar lagik menjadik 
sebab cucur generasi ni dah jadi favorito generasi ai yang berikutnye........


*asal mama dah ready depan tv nak nonton 'nora elena' jer, time tu la dia nak "cucur itam" ni...harihari pulak tu, 
kat mana agaknye ada jual "gula merah orang kampong" kat SA ni (nak buat stok) :D






























You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook