request & ketapi...

...walaupon Luqman macam dah kureng melayan cartoon kat tv,
tapi cartoon ketapi cutemiut tu dia layan la jugaaak...

ada skali tu, ngikut mama ke pasar pagi ahad, baliknye bersama sekotak 'Playtrain'.


...nyempat kot sehari train tu round kat tracks dia,
pi mai pi mai dok pusing tang tu lah yang train tu tahu eaa,Luqman :)

dilepaskan bebas kat lantai...haa..maunye serata ceruk bawah sofa, ..sampai ke dapur train ni jelajah...

dan,
dengan ketapi ni jugak Luqman berjaya buat show 'gimik untuk mama....'ketapi reverse' ;D
satu ilmu ke'engineer'an tu, mama pon tak terpikir sampai ke situ...

tapi tu, laahh, kanak-kanak,kan..setiap hari ada jer perkara baru nak dicoba :)

Kemudian...
perasan pulak tren kat dalam tv...kalau kat youtube,reply n reply..tak berkelip nengok haaa..
sian Luqman, jarang nau bawak dia jenjalan naik tren kat KL tu,

bila mama cakap nanti kita gi KL boleh naik tren tu...
laju dia macam cari sesuatu kat dalam kotak mainan dia
...abis sekotak pastu sekotak lagi dipunggahnya,...bersepah toksah ceritalahhh...

mama cool jer, tunggu tengok apa yang dia nak tunjuk mama tu....
sekali dia tunjuk kad yang dah expired ni..."nek ketapi gi sini,okey?..gi..gi...giii"



























owhhh...definitely, mama will say..YES! ;D
boring kat klcc....kite gi BB....Pavilion pon best juge, naik tren???

tapi.....naik tren di hari weekend?
...sebaiknye dielakkan, kalau hari biasa..bukan waktu puncak..ok lah,kot?...agaknyeee..
'terus terbayang stesyen monorel Bukit Nenas; tiaphari ke situ masa keje KL dulu.'

tetibe..teringat plak satu lagu zaman sekolah..'kereta kabel ke Bukit Nenas'
owhh..naik kereta kabel lagilah best...tapi ke Genting..lahhh,takkan ke Bukit Nenas pulak ;p

*cable car kat Genting idaklah sengeri ke Gunung MatCincang, tu pasal orang 'Kedah' ni,
baru sekali ke Gunung MatCincang tu, tapi dah berkali ke Genting, dan nak ke Gentinglahhh
...bagi yang gayat tak gayat cam ai. lahh,kan ;p

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook