perghhh..terbaek!

terbaekkk sesajerrrrr ;p

..antara yang pernah ai coba,

*google




lontong bersambalkan sambal sotong kering,
erk..sotongnyee harus ada bersama..laahh, kan; walau cuma tang janggut seurat dua :p

Lontong...dengar pon boleh ngidam tau, ai jer kot ;D
..memang merata ada dijual, tiap hari boleh jumpa..tapi cemana nak pilih yang sedappp?
ada ke yang tau petua ke rahsia..meh la share bersama.

..masak sendiri?
nak resepi..klik ajer...memcam stail ada...sedap kerrr?
memang sedap, sedap cara kita jer laahh,kan....

contohnye....
mungkin cengginilah kekadang,walau punya resepi lengkap...


tapi tetap nak tapau jugeee :p






okey, berbalik cerita lontong.....
ada yang kata carilah lontong ala kampung, lagi bagus chefnye si veteran...
kalah chef restoren..seroi semacam tang kuah lodeh dia tu.
opss!..takmo takmo, takmo cakap burukkan orang, hoccay!

choppss!

pernah try kat sek7, nama restoren tak ingat la pulak..maybe weekend ni breakfast kat situ lahh,kan ;p
paling best tang kuah dia..lemak berkrim disukai ramai, tapi sambal sotong kembang la pulak.
kalau sotong kering kan ke kaw..eaa laahh, rege sotong kering pon dah cukup kaw ;p

ada jugak yang suka stail banjar..nasi yang digulung dalam daun pisang,
sah-sah orang kedah kata lopes,
dah potong bulatbulat ghupe lemang pon eaaa juge ;)
memacam style le pulak,
ada yang suka tang kuah lodehnya, tang sambalnye...ke tang nasi dia tu?

ahh...jauh melencong sudah,
cuma perlu cakap,..kekadang kat gerai ke,warung tepi jalan pon boleh jumpa yang sedap,
even sedikit was-was tang tahap kebersihan dia la pulok...tapi ramai jer menepek makan tangtu jugak..
okey jer diorang?

*yes!..tetiba teringat..kat pasar tani stadium ada satu gerai lontong sambal sotong kering...jommm ;p



You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook