mampu,..pakai,tak mampu..pokai!

......di suatu hari week end,
bila si isteri dengan ala-ala spontaneous nye itu, tetiba berkata...

..jom suami, kita kluar pergi mencaribeli langsir express;
dan si suami kelihatan mengangguk perlahan tanda separa bersetuju untuk kluar tetapi
kurang bersetuju dengan tujuan si isteri untuk keluar;

...dan isteri menyambung semula ayat tergantung tadi....
isteri mahu pergi mencaribeli langsir express kat mydin...mungkin ke usj atau sri muda,

...dan suami menggeleng laju, terus hilang mood si suami untuk kluar,
apatah lagi melabur untuk langsir express itu dan cuma mampu berkata....'mydin...erk?'

...don't worry en.suami, dijamin IN trend cum in concept..kalau tak?
apa gunanye beristerikan 'id'....lagipon cuma mahu mencaribeli sheercurtain yang plain color tu,
sama jer even pergi caribeli kat macy sekalipon *sebab si suami hanya kenal curtain macy.
(hehe, jangan marah macy, si isteri samakan sheercurtain kamoo dengan curtain kat mydin)

okey..okey...

taknak mydin,
si isteri lantas terpikir untuk ke kamdar...tapi kamdar yang kat bagunan burok kat klang sana,
*baru banyak choice sebab orang tak berapa suke pergi situ.

Kamdar kat Klang tu???
dan dan si suami laju bersuara..parking dia tak best, lagipon klang tu jammed memanjang sayanggg..

habislah..takkan nak beli langsir jusco, sejibik plak nanti dengan langsir kat umah si fabrik supplier ;p
hihihi..pecahrahasia sudaaa...

tapi nak tau tak, apa pengakuan ikhlas si supplier sorang tu?
"hikhik..supply kat orang mesti yang ratusan ribuan per meter,..rumah sendirik?..beli readymade jer,
baru boleh tukar selalu..mana tahan maaaaa, harihari update fabrik cantik, laaahh, kan ;p"

whatever!

*tepuk dada tanya kemampuan...sape mampu boleh pakai, sape tak mampu jangan pokai,

*tak semestinye yang murah tak cantik,..dan yang cantik semestinya mahal...'cantik kan subjektif' ;)

*yang penting, seorang 'id' takkan boleh membayar ratusan ringgit untuk langsir yang boleh dimiliki 
dengan harga tak sampai seratus ringgit,"client bayar takpe" :p...btw, berjimat cermatkan amalan mulia ;p


pssttt..kalau ada yang kenal memana watak yang dimaksudkan, diamdiam saje, okey!
bukan niat mengaibkan sesiapa..sekadar berkongsi...picisan realiti kehidupan, tq. :)





You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook