to...geder-geder ke sungai Congkak...

bila?.......
di hari semalam...dua malam yang lepas bersamaan 7december bersamaan hari bercutian bersamaan awal muharam 1432H..."salam maal Hijrah" untuk semua yer :)

antara yang ber..to..geder-geder ke situ......


kesemua adik beradik encik hubby yang sepatutnya seramai 8orang tetapi cuma 7orang yang menjoinkan diri..lagi sorang yang terkecuali tu kembar encik hubby yang nun kat Johore sane.
4 daripada 7orang tu telah bekeluarga, dah tu memasing pon membawa ler anak isteri memasing untuk pi berendam kat sungai congkak itu.
ramai tak ramai..ramai jugak ler...
4suami + 4isteri +3adik hubby yang single but not available + anakanak kepada 4suami4isteri 
memasing seramai 6orang...sahaja.

xtvt wajib bila pi berendam kat sungai memana ponnn.......
is memanggang ayam...udang..kerang...whateversumetula...setelah berhempaspulas penoh kesabaran menyalakan api sehingga arang yang dibawa menjadi bara...
bermula ler sesi panggang memanggang,rasanya 4ekor kot ayam yang telah diperap semalaman oleh along ..dan habis licin dibaham oleh adikberadik ipar duai tu..
ermm..yang 6 kekanak rebina tu pembaham jugak ke..rasa macam tak jer..tengok ler saiz diorang tu...

cousin Luqman yang paling bongsu setakat ni...cucu atok Din yang ke-8 is "Balqis"

kenal tak..Luqman ler yang baju merah tu...masamnyee..
sebab suar feveret dah basah separuh :D
yang pink tu "kak Mira"...dan yang terapong tetengah tu "Zarith".

yang sedikit pemalu ni "Hakim"..adik kepada kak Mira...
yang cekci kat belakang tuu..
Balqis..dah bagitau memula tadi erk?

ni abang kepada Zarith...iaitu abang "Adam"...dia sorang jer yang taknak mandi kat sungai yang geligeli tuuu :D

pssttt....juge ada satu kenangan tak berapa best jugak untuk my encik hubby pada hari tu...
sambung nanti...:)

You Might Also Like

2 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook