sepetang kat PD....

sepetang jer?....orang len pergi berhari bermalam,kan?
tapi weols sepetang jer....
tapi sepetangsepetang ponn..jangan memain ler kalau pi dok berjemur kat pantai tu..
even berteduh bawah pokok ponn yang pasti tang kaler kulit tu for sure betukar kaler punye daa..kalau tak kemerahan cam udang kena bakar orang kata..ada pulak kang yang terus hangus melegam tak kenai sape dah ler pulak  :D
ai ker tu...hikhikhik.
tu belom pi dok celop dalam air masin tu lagi tuuu..kalau tak?..iskh..takmo cakap laaa :D

masa weols sampai tu..memang tengah ramai tak tercerita ler..mana taknya jammed sedari Melaka nun rasanya..usah ditanya ler lalu jalan mana eyh?...idak ler tauuu selain ditunjukarah oleh en.garmin yang berjasa itu...sampai Teluk Kemang memang takpayah berangan untuk singgah ler..kang dok berputar kat parking jer jawabnya...
naek ke atas lagi..dan lagi..hujan renyairenyai..nampak ler ramai gak yang mula beredar..
rasanya Pantai Saujana kalau tak salah dek ingatan..dapat parking depan kedai deret situ..cecepat pi cari beli makanan minuman bebanyak..lapar weyhh..memang seksa bila jammed+hujan tapi takdak benda nak dikunyah...
elok jer burger siap..hujan pon sereyat..chantekkk..lajulaju seberang jalan menuju ke pantai...
masih ramai rupanye..tak endah langsung sekadar renyairenyai tadi tu yer?   

lepak makanmakan..minumminum..Luqman dah start berlegarlegar dahh,tapi memula tu cam malumalu kucing plak nak pijak pasir plus takmo pasir kotorkan kaki dia..
tapi bila tengak mama ayah dia selamba jer bukak selipar dan jalan lajulaju ke air..main ombak...dia pon tak terkecuali dah lerrr..

memula tengok dari jauh jerr.. 
bila ombak datang ke dia..lajulaju dia pusing lari naik ke pantai..


tapi sekejap jer..lepas diberi tunjukajar oleh yang pakar..:D...syiokk pulak dok tunggu ombak datang siram kaki dia...


tak mandimanda ponn..just berjemur tanned'kan muka jer :D..ececehhhh..
tengok orang mandi..
ada 2mamat tengah buli sorang lagi member diorang...bogelkan mamat yang sorang lagi tu..
sume kat pantai pakat dok gelak kat diorang..tapi stil pakai suwar kecik la...bukan ler bogel terus..lajulaju dia lari naik ke pantai ambek towel..pastu masuk air balik pastu..
ntah ler tak larat tengok dah :D


pastu jalanjalan basahkan kaki seluar..nak tunggu tengok sunset ponn..macam mendung berarak kelabu jer petang tu..:)

pastu jalanjalan melawat gerai..yang banyak jual pelampong jer ponn...tshirt etc...etc banyak gak ler..

hehehe..ai beli asam katok'..ada ke yang minat asam katok cam ai ni :D
hurmmm...yang asal kampung jer kot yang kenal asam tu..teringat plak zaman dok pi ngaji koran dulu, mesti nak singgah beli dan makan sebelum masuk kelas..sudahnye..kena tegur dengan ustaz..."Suhaiza, esok takmo pakai lipstick lagi naa mai ngaji"..lebihkurang camtu ler ayat ustaz tu :D
hehehe..merah tol bibir ai gamaknya dek garagara asam katok tu..
almaklum ler kengkawan lelain tak makan asam tu..makapak diorang cakap nanti tak pandai kalau makan asam tu..ye ke?ye kot..dah asam kan..
ai yang dok ngan tok.tokwan ni belasah jer..tapi ai menten pandaiii.heheheh
tiap tahun ai mesti dapat hadiah bila hari penyampaian hadiah kat sekolah..tu pasal tok.tokwan ai tak kesah :D..
dan ai dah buktikan pada depadepa tu..ai lagi cemerlang dalam UPSR dari depadepa yang pantang asam tu..hehehe..riak pulak dahhh...iskh..iskh..iskh..

lama tak lama memang lama tak jumpa, nampak jer terus terliur..tapi tak ler sesedap zaman dok beli ontheway nak pi ngaji koran dulu...mungkin yang ni takde letak ubat pandai kot :D

Lepaklepak..jap..dah start renyai balik..cecepat masuk kereta dan gerak balik ke shah alam ler..
memang tak plan untuk stay semalam dua pon kat PD..lagipon esoknye tu nak jalan jauh lagii..
singgah PD petang tu just ambek angin petang jer laa..esokesok pon boleh datang lagi, kan ayah..bukan jauh sangat ponn kalau setakat sejam lebih jer perjalanan tu :D

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook