cerita suka...cerita luka...cerita cinta di anniversary ketiga :O

ohh..ini cerita semalamsemalam, sepanjanghari dok berkepit dengan si hero yang meragam taktau silap tang mana..

yup!...semalamsemalam tu hari ulangtahun ketiga ai & hubby, 
celik mata pepagi rabu dek tangisan a.k.a rengekan si hero dalam tido, mimpi seram kot, lepas dipujuk ditepuk, lelap balik pastu kejapkejap bunyi balik..camtu la dok ulang entah 4ke5kali..nangis..pujuk..lelap..nangis..pujuk..lelap...nangis lagik..oish..memang tak penah la camtu seingat ai..kalau baby dulu, yer la..kot.
kelibut gak ler si mama jadiknye..dan pastu dah takboleh tinggal dah..nak berkepit jer, terus ilang mood ai yang kekonon nak sediakan special breakfast pagi tu, lagik sadis bila ayah kene ler buat air sendiri dan pepandai ler toast roti and selongkar cari jem ke kaya ke honey ke apa ke...thanksss ayah kerna memahami sekalipon di pagi hari anniversary :)

Selepas ayah dah keluar umah..dan dan tu si hero ai tu okey..laju jer nak mandi..pastu tolong masukkan baju kotor ke dalam mesin...minum susu, buka freeze dan tolong pilih ayam ke daging ke ikan ke apa ke untuk nak dimasak...buka chipsmore pastu masukkan dalam bekas biskut dia..aish..sume boleh buat tetiba...laju jer tak tunggu mama suruh baru nak buat...
Bila ai nak start masak..dia tolong buka kabinet cari bekas beras...then ai suruh dia pi on komputer..kang nanti sebok jer dia nak tolong itu ini...
alahai baek benar ler..pulak, heran plak ai sekejap...
dengar jer bunyi tut..tut..tut..mesin dah siap cuci, mencicit datang bawak bangku dan bakul..teman ai ampai baju sume..pastu baru boleh sambung masak..lama sket la sebab tunggu daging empok..tetiba datang balik tariktarik seluar mama...nak ajak tido ler tu..tak sempat makan nasi...
lepas hero dah tido, sambung masak lagi..masak ape la yang lama sangat tu..simple jer untuk lunch 2beranak..pastu terus makan sensorang...bila si hero bagun baru bagi dia makan sambil layan youtube kesukaan...laju sket dia makan..suap dan suap cecepat.minum susu..mama pon dah lapar pulak dahh, yer la, lama gak nak nunggu si hero bangun tido..lapar balik la..memang kalau kat umah..makan jer memanjang...minum milo ngan biskut jer pon...
faveret terkini si hero is celup biskut cracker dalam air milo suam..:)

dah kenyang jangan nak moody ke apa pulak..
dan ayah pun balik tetibe*.....
tak sihat, muntahmuntah dan peningpening lepas lunch keli berlada sedap sekali tapi pedas yang amat...kata ayah.

ayah balik bersama sebijik kek anniversary untuk mama...thanksssss ayah, dalam taktak sehat pon tetap nak menggembirakan mama... :)

3strawberry...untuk 3rd anniversary :)
dan 3 layer cake...untuk 3rd anniversary :D

cerita luka pon bermula..bila si hero lajulaju panjat kerusi nak check apa dalam plastik yang ayah bawak balik tu...tapi tersalah langkah tetiba tersenggok ke meja...kena tang mulut..pecah lagik kat bibir..teruk dari yang haritu...darah lencun sehelai towel goodmoning...
alahai hero mama..bekepit semula ler sampai ke senja...
habis cancel plan malam tu..just makanmakan kat umah ajer ler..tapi mood nak masak ke grill apaapa ke ntah dah ke mana...last-last..call pizza, senang cerita :D

Time makan..mama jer yang ceria lagi beria :D..riang gembira beselera...ayah makan sambil pening kepala tak baek lagi...minum air berlemon lagi dengan harapan pening tu cepatcepat baek...si hero pulak makan sambil dok jaga bibir lukanyee..cian jer tengok makan sambil sengetsenget kepala lagi...
pastu yang sakitsakit tu dihantar ke bilik, cadang nak ler jengokjengok blog tapi tak jadi ler eloknye... temankan ler 2hero hati yang sakit tu...
....tu ajer la kenangan cerita di hari anniversary tahun ini :)
insyaallah weekend ni boleh pi sambong ber..anniversary' lagi kot ;D



   

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook