niat & berpenampilan biar seiring

Suatu hari encik kesayangan me'remind' puan kesayangan yang tak makan saman.

*pakai tudung tu biar labuh melepasi aka menutup dada
*pakai baju tu biar labuh melepasi aka menutup bontot
*baju tu biar berlengan sampai ke pergelangan tangan, no tigetigesuku.

tapi....
yang 3 tu ler fesyen terkini lagi diminati...

bekenan blouse yang tu, labuh dah elok sampai ke peha...peha ke paha?...tang lengan tigesuku..

bekenan pulak t-shirt kat sogo...siap berkerutberjerut kat hujung tangan, sayangnya labuh ngamngam paras bontot.

tang tudung takpayah cakap laa...fesyen terkini cunbelaka, kalau nak nampak bergaya, labuh tuduh ngamngam atas dada...cuba kerling sket..sket jer la ;)..pada yang dah berpakaian cuncun tu, tengok tang labuh tudung, kalau terlebih labuh..dah nampak macam kurenggg sket, kan :D

penah mencuba t-shirt muslimah, tak serasi nampaknya..gelobeh semacam sekalipun saiz s, dah ala-ala maternity dress.

sebbaek tertutup hati aka keding kalau ber legging ber skinny dan lagilagi yang seangkatan dengan mereka..if YES!...mengucap panjang encik kesayangan agaknye,..beratnya tanggungjawab ketua keluarga, oleh itu, dengarlah cakap suami kite,taatkan suami kan antara syarat perempuan untuk ke syurga selain solat,puasa dan menjaga kemaluan? (iklan jap)

Habislah...habis semua koleksi kesukaan puan kesayangan di reject encik kesayangan.

adaa?..adaaa penyelesaian???
pakailah inner yang ketatketat lagi melekat itu ;D
...macam panas,..bukan macam memang rimas...berlapis-lapis..cuaca panas-panas, melekit semerbak la sudahnye...panas lagi kat neraka nanti, INGAT!!!

adaa?..ada penyelesaian???
yup!..berbaju kurung manis lagi anggun tapiii serabut kepada yang bergelar mama...like me? :D

kardigan berjaket like mudaremaja hari ni?...tak panas ke depa tu eyh?..untuk outdoor la maksudnya tu, kalau sekadar berlegar dalam shopping mall lain cerita..lagilagilagi kalau sesuai di sekaliharungkan..kat indoor, ON jer, bawah terik matahari pun okey sesajer...walau sekali pandang nampak pelik...feeling dok oversea kot...abaikan mereka.

Papehal pun back to nawaitu kita..betul niatnya..kena cara,tujuannya...semoga berjumpa apa yang dicari...penting sekali?...3 peringatan encik kesayangan :)...bawak beringat time nak shopping nanti.

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook