malam hujung minggu yang...yang...

Hari sabtu...
mendung kelabu sedari pagi, nak cuci baju pun ala..esok ajer ler, mood nak main tut cak ngan cik matahari ntah ke mana..
dah mendung..kemudian kelam...angin bertiup kencang dan hujan pun turun, lebat sekali.

Oppss..sebelum tu.
nyempatkan diri keluar beli breakfast kat akak payung tepi jalan dekat area 'kandang' tu ajer.

hujan...hujan...hujan...kol 4petang hubby pulang bersama pisang goreng...panas..panas..
pisang goreng favorito lagi..bole dapat kat sebelah tadika jalan nak ke stesyen komuter kat sek 19 nun..best!..sebijik goreng pisang kat Jitra, kat Pekan Tunjang pun ye jugak..banyak serbuk keropok juge...

hampir 6petang, hujan pun sereyat seadanya...
yeay!..misi untuk keluar pun bermula...siap lajulaju...6.30petang dah gerak dahh, nak jalan jauh la katakan..nak tau kemana destinasi tujuan..jom baca pelanpelan :)

ikut KESAS...memula laju jer,hmm..apsal KESAS mesti jammed selepas hujan..belum pun masuk area subangjaya..ooo..jumpa treller terbalik tetengah jalan..tayar dah keatas..muatan bersepah atas jalan..
pastu laju balik...dah maghrib daa, singgah  rnr Kinrara..kehujanan lagi kat situ...amboii..sate samuri menusuk memanggil-manggil, ahh!asyik samuri jer..ai solat dulu pastu jalanjalan belek mainan dengan luqman sementara tunggu hubby, bila hubby selesai larilari anak ke kereta. 

tetiba Luqman memberontak taknak masuk kereta...heran knape tak makan kat situ agaknya..lapar agaknya, almaklum ler hujanhujan ni lapar jer rasa..pujuk-pujuk..layan upinipin semua..baik la kejap.

dahhh..jammed lagi..ada kereta stop tengahjalan.oo dah ditolak ke tepi..pastu laju balik..pastu singgah beli roti beli susu dutchlady coklat...kereta pun nak minum gak, kang takmo jalan pulak..Luqman dah cool..dapat susu coklat sekotak..
perjalanan diteruskan..pastu lajulaju..pastu jammed..banjir pulak kat mrr2....sampai area Pandanpandan sana..standard laa, tetap sama macam masa ai tinggal sana dulu..terus lagi ke depan..ke depan...belok sebab plan nak ikut AU3..sekali tersalah lorong kat trafik light..sudahhh...dah pusing balik pun, naik balik..terus ke depan...then keluar ikut Giant ke taman Permata...lompat bonggol jalan berkalikali..then sampai ler ke tempat dituju...

AU5 sate Seri Melaka..fuhh..jauh nau nak pi cari makan sate...mau dekat dua jam perjalanan,mau 50 lebih kilometer...mencari sate favorito tatkala berdatingdatinan bercintancintun dulu, tatkala dok Pandan,tatkala tak kawen lagi la tu..lama dah weyhh, tak jejak situ.
masa pregnantkan Luqman..pernah gak berkali datang sini..tapi hampa berkalikali..kejap tutup la..kejap habis laa..hish, tu pasal meleleh jer air liur Luqman tu agaknya.
eksen tol sate seri melaka tu dengan we'ols tau ;(

sama juga ler datang kali ni pun...
jauh tau we'ols datang dengan redah jammed'nya...hujan..banjir sume di jalanan, sudahnya..hanya makan 3 otakotak dan habiskan 2 mangkuk laicikang, hubby punya pun ai habiskan..lama sungguh nunggu sate yang diorder tak sampaisampai..rimas plak dengan Luqman yang mana maunya bersesak kat situ lelama..hubby dah 2x bawak luqman pi round kat taman depan esso tu pun..ye kot taman, ada beberapa kerusi batu untuk dudukduduk dengan lampu malapmalap...
sate yang ditunggu tak sampaisampai lagi...heran pulak bila yang datang kemudian boleh dapat makan dulu..uols order siapsiap dari rumah ke? :D...kang ai bangun pi tanya..ada plak yang dok nunggu nak rampas meja ai ni..ai bangun jugak pi tanya...alasan apa tau?..arghh..malas nak cerita, lakonan standard!...balik ke meja ai..yup, dah ada yang duduk.."Excuse me' meja ai tau"
nengok tu..siap dah sorong laicikang ai ke tepi..
cepatcepat ai rampas meja ai tu semula..bila mamat tu dah datang hantar sate untuk ai, sila bungkus ye..hehehe

hubby dan Luqman dah lama melepak dalam kereta, 'kurung Luqman' ler tu..

mood nak makan dah sentap, sebbaek alas perut dengan otakotak sorang 3ketol dengan hubby..
10.30malam..sampai balik ke puncakPerdana...panaskan kejap..pastu baru ler dapat makan.
tak cukop beberapa cucuk seperti yang di order dan dibayar..nasi himpit pun tak bagi ponn..??
terus rasa tak sedap..ke sentap?..
sate kat pasar malam kat jitra juga yang terbaek...murah pulak tu..ekekekek.
nanti balik jitra makan banyakbanyak naaaaa :D


You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook