cerita hari sabtu

rasanya nak update tentang Luqman pulak hari ni...tapi macam tak best sket,
tak best banyak sebenarnya...iPhoto tibatiba takde kat desktop ni, tak dapat ler nak
upload gambar...tu la yang tak bestnye tu...
tu ler susahnye tu..bila my hero ni lagi berani lagi pandai xplore kat screen ni
mengalahkan mama..mentang la mama tak ngikut dia dan ayah ke IT rocks u' weekend haritu..
tu pasal mama tak tahuu...:D

bila dah delete tu..hilang itu ini..mama jugeee yang susahhh ;(

ok,ok..itu pasal Luqman dan perkomputeran...

ni nak update perihal Luqman lately...nanti dah besar boleh baca sendiri :)
perihal Luqman yang mesti nak pilih baju dan seluar sendiri selepas mandi...sambil bogel sambil usung bangku ikea dia tu bawak ke almari dia..baru sampai nak pilih baju dan seluar untuk jenjalan yang mama gantung chantekk2 tu..
walau dok rumah mesti nak pakai baju jenjalan, tak kire la walau dah nak tido sebab dah malam ke ape ke..adehhh..
tak payah la nak pujuk dengan upinipin punya pyjamas pun tak jalan...

pagi ni punye cerita...lepas dia lengkap berbaju t merah berseluar kodroi hijau gelap(mix n match sendirik la tu)....turn mama plak nak mandi..dia relax sambil minum susu sambil tengok tv kat depan tu...ok la tu...

sebaek mamakeluar dari bilik air...ooohh, dia dok tersengih depan pintu..


alahaiii..dah siap pilih dan letakkan baju untuk mama kat atas katil..hahaha..nak ajak keluar la ni.

bila mama simpan balik..sambil marah sambil jerit dikeluarkannya balik baju dan seluar pilihan dia tu suruh mama pakai..sebbaek dia boleh terima bila mama cakap blouse cotton bungabunge ni kedut, kena iron dulu..lambat la nanti...dah okey bila mama pakai tshirt berlengan panjang dan bertreksuit ajer..dressing ala-ala nak ke playground, ok la tu..janji baju untuk keluar..

bila dah keluar..laju jer ke arah playground..alahaii..mana ada orang p playground tetengahari ni, walaupun hari ni mendung jer..tapi tengahari tetap tengahari...:D


pikirpikir..kalau keluar p cari lunch okey gak ni..kang balik dah tak payah nak masak lagi :D

pandai laa..Luqman ajak mama keluar tetengahari ni, kan dah boleh p jalanjalan cari makan...


"tetibe terpikir macam patut ke tak patut..macam kurang baekk sket laaa..tayang gambo makan bestbest kat orang, mana tau dia teringin tapi tak dapat..haaa, dah kita yang salah kat situ.

kalau setakat klentang-klenting-klentong sndirik tu..kalau teringin..boleh shareshare resepi..:)

okey tak..okey tak..reason ni, boleh diterimapakai ke tak untuk menjawab soalan kepada yang pernah bertanya .."awat tak penah review makanan kat luar plak sesekali, ngko tak penah pi makan-makan kat luo ke"?"

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook