membiru...biru...berhujungminggu...bertamu..tamu...berjumpa tetamu :)

..mari membaca karangan ini untuk memahami tajuk di atas ;D
hurmm...sesekali menaip ayat skema seronok la juge...tetapi harap maklum kalau yang membaca tetiba sedar type'an sudah terbabas,itu memang diluarkawalan..heheh!!!
FULLSTOP!
..mari melihat gambar..inilah kisah mama dan anak membiru..biru...berhujungminggu..

muncul juge n3 berhujungminggu...di penghujungminggu begini nampaknya...dimulakan dengan keluar tanpa makan apa2 di rumah...menjalar ke TTDI, mencari nasi lemak mahal :D
kenapa mesti yang mahal?
kerana "breakfast+lunch"@apa yang blogger selalu cakap tuu.."brunch"?betul ke..betul ke?sila betulkan kalau tak betul, terimakaseh :)

bersambung.....
bila perut sudah kenyang...bila ayah sudah bayar...bila semua sudah masuk kereta...kereta mula berputar2 mengelilingi bandaraya..kunun mengira roundabout yang tak terkira..bermuka gembira menyambut ulangtahun ke10 bandaraya..ohhh!baru tahu 10tahun daaa shah alam bergelar bandaraya :D

Chupps!
sapa tahu berapa bilangan roundabout kat bandaraya shah alam?
(kuiz sapa cepat dia dapat, sila jawab dengan tepat!)

bersambung....
penat duduk dalam kereta...keluar dari dari kereta...setelah memberhentikan kereta berdekatan papantanda???...apsal google takjumpa signboard tu?...apsal hari tu taksnap papantanda tu?...tak apalah,..nanti bila dah jumpa pic tu,edit semula kat sini :D
sambung cerita...setelah keluar dari kereta...takdak keja mencari pasal,kah?...dengan perasaan tak bersalah..melangkah dan melangkah beberapa langkah..yup,...sudah masuk melalui pintu belakang...sudah berada di dalam The Store alamsentral :D
...sudah naik eskalator...sudah sampai ke GF yang sungguh meriah itu...meriah kerana ada Pameran Perkahwinan yang setiap tahun pun ada kat situ, kan...hurm..kepada yang nak kawin..kepada yang masih tercari idea vs pakej menarik..cepat2lah ke sini :)

...misi menyinggah ke alamsentral diteruskan...dan sampai ke sudah tak berjumpa...yang dihajati apalagi yang berkenan dihati ;(

...bila sudah penat berjalan kaki...masuk semula ke dalam kereta yang selamat menunggu di situ...kereta bergerak menuju ke PublicBank yang sudah berpindah ke lokasi baru...ye..yer..tahuu..dah lama pun pindah situ...kedai baru2 kat seksyen15 tu...
selepas ini teringin pulak memeriahkan diri di seksyen18 yang sentiasa meriah itu...
seriously...wa cakap luuu...HA!!!
Mydin sek18 lagi happening...haa..pening?..untuk dibelek2 berbanding Mydin kat BukitJ' :)
yaa..gembira..apa yang dicari ditemui di situ..sedikit lari dari yang dihajati...tapi tak kesahlah..beli kat memanapon...
apa yang penting?..gembira dapat benda tu...T____T?
...nanti2la show off tang sini :)

episod seterusnya....
hero yang dua orang tu...dah berlengas dok menunggu dalam kereta...tak mahunya 2 orang itu masuk Mydin..bapak borek anak rintik :D
okeyh!jom pergi merehatkan diri di rumah atok...kereta bergerak untuk pergi membeli goreng pisang sedap sebelah tadika yang berdekatan stesyen komuter di sek19 tu.
dipendekkan cerita...sampailah ke rumah atok.
ada tetamu sedang berhariraya..iaitu adik atok..sipaklang+maklang+1daripada 8anaknya...atok seorang di rumah, tetamu sedang minum air mangga, atok ke yang buat air mangga itu..apa nak heran..atok pernah berbisnes makan minum semua ni...sayangnya diri ini tidak sempat menjejakkan kaki ke kedai abah waktu tu..
dan sekarang..atok sendiri...semenjak pemergian nenek 12jun yang lalu..Al-Fatihah!

sebbaek ada membeli goreng pisang, berseri..seri air mangga bila ditemani goreng pisang :)
keluar sahaja family paklang ke halaman..sampai pulak seorang lagi adik atok...pakcik penuh sebijik grandLivina..laju atok ke dapur..buat air mangga sejug besar :D
tu laa..sapa suruh dah hujung2 syawal baru nak datang berhariraya..serdak kuehraya adalaa..hidang seadanya...sebbaek ada...mereka pun kekenyangan nampaknya..dok atoq openhouse hujung2 minggu ni..singgah sekejap sahaja..menziarah raya..macehhh :D
bila tetamu sudah pulang..ateh yang baru balik dari berjamuanraya di Bukitcahaya menggoreng bihungoreng untuk minuman petang sekeluarga :)
selepas asar..misi shopping mama+2heronya diteruskan..shopping barang keperluan perut sajapun..penuh boot kereta..baru puehati...singgah lagiii..kat KFC BukitJ'...menapau sesajeer:D
hampir isyak baru nampak bumbung rumah...maghrib dah ke mana?
...shopping saja kerjanyeee :D
bila nak upload gambar ni?...asik cerita...cerita..cerita...hari pun dah betukar hari dahh..selamat menutup mata...esok..esok ke..sambung cerita...daaaa...zzzzzzz

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook