episod1-siri pengembaraan ke belantara belakang rumah we'ols :D

intro!...mari melihat beberapa gambar yang di copy dari google...
Sila masuk ikut pintu yang disediakan kalau tidak mahu dicekup renjer hutan..kesah ke kalau kena buat satu pusingan maha besar untuk sampai ke 'selamat datang' ni...kesah ke kalau dapor berjiran dengan belantara ni???

selesai membeli tiket untuk kereta...selesaikan pula membeli tiket untuk orang dalam kereta...tiket berasingan ok!..cian kereta walau dah beli tiket tapi u tak boleh ikut ok!u kena tinggal dok dendiam di bawah pokok rendang2..jangan takut panas...juge ramai kengkawan.kan ;D

kereta dah kene tinggal..habis..menapak la, dah nama pun mahu mengembara menjelajah hutan,kan?...jangan risau, kita ada pilihan...kita masih boleh memandu dalam ini hutan, sila beli tiket untuk kenderaan tunggangan..pulak.

settle membuat pilihan nak menapak ke nak bekenderaan?...selamat masuk ke dunia pengembaraan we'ols...di suatu pagi ahad berharibulan seploh.seploh.doplohseploh.
Papehal pun,...group leader mesti enterprem dulu ;D

yang ni plak..group leader bersama assistant a.k.a bendahari terjun pada hari kejadian.
hahaha..sapa suruh usung handbag gedabak masuk hutan, kan dah kena pau :D

sorang lagi ahli kumpulan..penting yang sorang ni, tu tengah kusyuk baca map..ni pun merangkap assistant a.k.a bodyguard group leader juge ni..takdak dia,tak menjadi la pengembaraan kali ni :D

tadi tu...we'ols tengah beratur...kerana we'ols memilih untuk bersiar ke dalam hutan..menaiki kenderaan yang disertakan driver...driver yang akan membawa we'ols menjelajah ke seceruk hutan..amacam?..hebat tak pilihan we'ols..ni la rupe bentuk kenderaan beserta driver itu :D
naek jerr..dah tak payah nak beli2 tiket lagi dahhh.
ok?..jumpa we'ols di episod seterusnye ye...daaaa...dadidudidada..dadaaa..:D

You Might Also Like

4 comments

  1. Salam Kenal...

    lama sungguh tak ke situ...
    (Bukit Cerakah Kan?)

    ReplyDelete
  2. salam berkenal-kenalan :)
    a'ahh, sama la kita kot...tu pasal la yang susah sangat nak selalu ke situ..pasal dekat sangat ngan umah :D

    ReplyDelete
  3. Salam

    salam ziarah..oo bukit cerakah..terigin nak pegi..sekarang musim aper erk kat sana?ok x kak kalo pegi time cuaca yg mcm skrg ni kak?

    ReplyDelete
  4. salam :)
    cuaca mcm skarang ni?...hujan-hujan ni?...takot pacat tak :D
    rumah 4musim tu ajer yg ok kot..best jugak erk?..kat luar hujan lebat..masuk dalam.....???tak cuba tak tahu :)

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook