beraya dah..bebefday pun dahhh,...tapiii...

...bercamwhoring yang belommm..yup!beraye a.k.a bebefday tahun ni serba serbi pun bertemakan "kesederhanaan"..semua pun ala-ala kadar giteww, orait what?..at least ada..
kalau langsung takder tu ke lain plak ceritanyeee.
one thingss yang sket terkilan sebab tak jumpa cari yang sesuai n bekenan dihati mulanya..pastu terus terlupa nak cari lagi bila dah dokat nak raya,is kopiah+sampin untuk Luqman..eventhough berjaya jejak kaki ke pekan Rabu..setelah berjam2 menjemkan kereta kat bandaraya aloqsetaq tu,..selepas berputar2 taktau nak menyelitkan kereta tu kat celahan bangunan mana..akhirnya berjaya gak sampai ke dataran Chedet dua hari menjelang aidilfitri..tapi deretan kek,kuih,kerepek bagai lebih mengujakan langsung terlupa..tertutup terus pandangan pada gantungan songkok,kopiah+sampin pelbagai aneka itu...iskh..iskh..iskh..
sudahnya...si Luqman yang tersangatlah berminat dengan kopiah ayah...tambah plak bila menengokkan group demi group kekanak yang tak putus2 memberi salam kat pintu depan umah tokwan kat kampung memasing segak lengkap berbaju raya,bersampin n bersongkok...sejak itu...dah tak penah boring menggayakan kopiah ala baby ayah..pantang nampak kopiah tu..moh layan keletahnya...si Luqman :)..ni tengah pilih memana gambo berbaju raya yang hensem..kang boleh masuk contest berbaju raya lagi,kan?
ohh..hi!..salam kenal untuk yang berkunjung ke sini...i'm Luqman, mengayakan kopiah hensem kepunyaan my ayah...so, sila abaikan kebesaran dan kedobohannyeee...adakah kerna si mama yang telah memwashing machinekan ia sejurus sebelum pulang ke kampung ;)
kalau yang kat atas tu...terkeluar jambul..ni kasi adjust dahhh..satu telinga kat luar satu kat dalam, orait what...
yang penting..."stylo"! ;)
YES!...mama asyik2 komplen..katanya bila bergambo mesti beraksi...barulah gambo itu kelihatannya berperasaan...bukan seperti pepatung tegak masam di situ....lihatlah seantero malaya...gigiku telah bercambah dan bercambah lagi...
gaya ala2 macho plak...senyum taknak nampak gigi yaa..kopiah kasi adjust lagiiii..new style :)
separa senyum or sengih...
dan boring kot...so aksi tegak pepatung ada di situ :)
baru nak buat aksi..mama dah snap dulu...tekejung di situ seketika...sebelummm...
..menegakkan diri..sambil membuat aksi ala2 menyergahendap mama yang asyik snap..snap..snap!
arghhh..dah nampak wajah2 boring di situ...kopiah sudah di lurut ke belakang...
eyhh..dah ngambik bangku..mahu bawa ke pintu...ada sesuatu yang bakal dilakukan..anda mahu tahuuu?
okeyh..okeyh..kasi tanggal ini kopiah dulu..ia bukan milikku...
ohh..taknak tolong?...takpe..serah saja pada ini bangku..merangkap BFF..setia membantu..meninggikan aku...takde yang tak tercapai lagi ngko tahuuu....
heheh, kini bangku itu musuh mama no.1
sekian dulu...sepetang sabtu bersama Luqman

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook