merah dan biru warna kesukaanmu...aku jua begiiituu

hyee..
salam dear..dear sesape yang sudi menjengok ke sini,thanks a lot..tanpa kunjungan dear..dan dear2,berbicara sorang ajer la tang sini, tetiba malam ni ingin menukarkan diri menjadi kelkatu malam, melekat..menepek kat screen ni sementara menunggu kepulangan "sidia"...yang pulangnya entah jam berapa :(
ahh..tak perlu bersedihan sebegitu ghupe, adat berumah..bertangga, ada saja pasang dan surutnya..eyh!
macam tak betul saja..rumah+tangga..mana mungkin bersangkutan pasang surut cuma pada ombak, confuse seketika :D
ohh..mungkin boleh disangkutkan rumah bertangga..kalau hujan2 ni..bah a.k.a banjir, ahhh..sudah..sudah, melalut ntah ke mana..
mari lihat pic yang empunya diri...perasan ada yang takada???
yup!dalam tak sampai@more'less 2tahun+beberapa bulan menjadi budak kacamata..erk!!!
pembetulan.."makbudak" berkacamata yang sebetulnya...kacamata ke-3 nyaris2 menemui ajalnya pagi semalam,
but dapat diselamatkan kerana cuma tercabut screw..but biasala,kan bila dah kena adjust2 ni..keadaan idaklah sucimulus lagi :D
okeyh!FULLSTOP!...walaupun dalam kepalahotak cuba2 menghitung kos setahun stok lense lagi..lagi...berbaloi,tapi totap nak berkacamata gak!!!

ohh..ya, ada tak yang tau knape "DAILIES"..one-day contact lense tu..susah nak keluarkan, dia punya melekap ketat2 kat bola matahitam ni,..oish pikir 10x pepagi kalau tetiba nak pakai lens..kalau sebelum2 ni pakai yang bulanan tu..berbaloi2 plak...haa, dah gatai nak menerai yang mahai..sendiri tanggung lorrr :(
akhirnyaaa...baru la nampak rupe yang bersangkutan ngan tajuk entry..
ehh..apsal macam tak bersangkutan sesama sendiri entry kalini, seperti keterangan bergambar jadinya..oppsss..sebelum tu ingin dijelaskan di sini bukanlah si baju merahbiru ini yang punya angkara..sampaikan tercabut screw kacamata ke3 mama, kan Luqman :D...

muka pun dah ala2 kemerahan,hebat sungguh panahan persalinan birumerah ini,t-shirt yang tertempek pic upinipin depan dan belakang lagi..adalah dibeli oleh "tok Ani"...tq tok..Luqman suka..pantang nampak jer baju ni..terus tanggal baju sediapakai..terus pakai baju ni.berhari bermalam..2hari tak tukar baju..lepas mandi pakaibalik..akhirnya...time buka baju masa nak mandi tu..terjatuhkan kat lantai, cepat2 buka air..ooo'oo, dah basah..pandai plak cari berus..berus t-shirt upinipin kesayangannya tu, lepas mandi ampaikan.kang petang dah kering..nak pakai plak dahhh..tak dandan :D
Luqman dan satu2nya t-shirt upinipin nya...dah hari2 asyik layan youtube upin ajorrr..gaya cakap pun dah ala2 upinipin jadiknya..camno ni ayahnya...???
apa ke halnya dengan pic ni, yup!..merah dan biru ada di situ...

opppss, ada sesuatu yang bersangkutan ayahnya di situ...ayah tahuuu..laaa, tu pun kalau ayah ada masa nak belek2 blog ni,
takyah la kot nak ceritit kat sini, tengok pic dan buat2 paham sendiri dah la yer :D
dah lewat sangat dah..ni, mana saja gerangan "sidia" ini...

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook