jun & weekend pertama...

ollallaaa..berlalu sudah weekend pertama...dah 9jun pun arini..dan..dan..seperti yang dirancang, sampai jugak ke Trolak Timur
ahad semalam semalam punya semalam tu laa, naik bukit turun bukit.dengan jalan dia yang kejap mengembang, kejap menguncup..kiri kanan bukit bukau kelapa sawit..selisih lori sarat muatan kelapa sawit..haa, first time ni dapat tengok sendiri..selalu nengok kat tv jer..jumpa trolak utara..pastu redah trolak selatan..akhirnya baru jumpa signboard trolak timur..
syok plak...bila dah sampai kawasan umah2 ni,menjamu mata nengok design dia ada macam2 bentuk, macam2 kaler..setiap satu dengan design tersendiri..siap ngan landskap skali..mengikut kreativiti tuan umah, tak main la upah2 designer ni :D

akhirnya sampai ke destinasi, majlis kawen umah sedara MIL, 2 pasang pengantin jugak..majlis menyambut menantu untuk pengantin merah, dan majlis persandingan untuk pengantin putih..pengantin perempuan kaler putih tu anak saudara pengantin lelaki kaler merah..sekali harung jer..boleh buat besaran..tumpang lembu barang sekor dua :D


jom close-up sket pengantin perempuan kaler putih tu..cucu tuan umah la ni :)


makan sudah..nengok pengantin sudah..sesi bekenalmesra ngan sedara pun sudah..moh ler kita, ada plan seterusnya ni..
dan..antara jajan..majan..buahtangan dari umah pengantin..konon bagi banyak2 untuk Luqman..tapi Luqman mana boleh makan sangat cenggini..mama jer yang boleh :D


jom tengok map dulu..kot2 sesapa nak p tu..


sini la destinasi berikutnya..ajakan dari Along..abang hubby yang turut sama sekeluarganya ke majlis kawen tadi..ooo.ini cilok kat google ni..tak sempat nak snap bendalah ni masa hari kejadian.


bayaran masuk..rugi ahh, pegi pun dah petang..kejap jer la main nya nanti :D


tengok tu..happening jer..macam2 ada..sempat ke nak terjah sume...MIL awal2 dah cakap..kita singgap kejap jer tau ;D


tak jumpa plak kolam ni..maybe ramai sangat kot time tu..terlindung sudahh dari penglihatan mata empatku :D


sini memang lalu laa..titi kayu..jengok2 jer la ramai dok nunggu turn nak masak telur..ada plak kiosk jual laksa menusuk kalbu dokat2 tu..adushhh, terkesima dibuatnya si hantu laksa ini


kat sini pun lalu jer...sebab nak berendam kat mountain springs pool dulu..last2 dah malas nak patah balik+ dah sore


keramaian di kolam tujuan di hari kejadian...maklum lah sekolah pun dah cuti..kat parking luar tadi pun dah penuh..bas rombongan pun berbijik2..ramai weiyhh..tak kira secerok mana pun ia, rendaman satu malaysia la kite hari tu..majmuk betolll.


yang 2 orang tu cousin Luqman, Amira dan Hakim dengan papa diorang..abang sulong hubby


Ayah dan Luqman dah lencun dahhh..mama sibuk snap sana sini lagi, kalau camera kalis air kan dah boleh dibawak berendam bersama..toink..toink..adakah perlu disenaraikan dalam wishlist???


okeyh..okeyhhh..pic mama sekeping laa, pastu dah boleh p simpan dalam beg..pastu giliran mama plak..jeles nengok diorang main gelongsor tu :D...since dah punya anak ni berpada2 dah la mama ye


Luqman dan ayah dah kecut..naik ke tepi..tapi Luqman??lari sendiri masuk air..pantang dilepas..jejauh datang takkan nak mandi sekejap jer ayah..sian plak kat MIL yang dah jadi jaga beg plak..sebbaek ada yang sudi borak2 sambil rehat2 kat pangkin tu.sambil menikmati laksa lagi..oish..nyum..nyum..nyumm..berendam lagi best laalalalaaa :D

huha..huha kat situ + perjalanan balik..8pm lebih kurang baru sampai umah MIL..tu pun sebbaek MIL dah bising nak balik
teringatkan lagi 2 anaknya takdak kunci nak masuk umah malam karang..kalau tak lama lagi la berendamnya.

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook