10 hari...

lama jugak rasanya...ahhh, bukan rasa-rasa lagi, yang sebetulnya memang sudah agak lama tidak menjengokkan diri di sini..
yaaa..sesuatu itu...sesuatu yang tiba-tiba itu...
telah membuatkan kami..kami..kami sekeluarga terkesima..kehilangan sesuatu yang paling bermakna dalam hidup kami..
hari ini genap sudah , genaplah 10 hari MIL pergi..pergi meninggalkan kami..pergi yang pasti tidakkan kembali lagi..pergi menyahut panggilan Ilahi..pergi di saat-saat kami..kami..sangat..sangat memerlukannya..ya tuhan lebih menyayanginya..redha dengan pemergianmu mak..damailah mak di sana..Al-fatihah!

Alhamdulillah..bersyukur sangat sangat..terima kasih untuk segalanya..walau dalam tempoh yang sesingkat cuma,
diri ini sempat juga merasai..kasihsayang, bermanja dengan seorang ibu mertua..oish gerun jer dengar perkataan ibu mertua,
tetapi setelah mempunyai ibu mertua sendiri..di situlah tempat menumpang kasih, berkongsi cerita..suka duka bersama..terubat jugak rindu mak sendiri yang nun jauh di utara..
kini..kembali sendirian di perantauan...tiada lagi tempat mengadu...tiada lagi masakan campak-campak cincai MIL tapi sedap yang amat..ohhh, bartambah satu lagi yang akan menjadi rindu-rinduan..yang pasti rindu selamanya.

You Might Also Like

1 comments

  1. salam takziah untuk e'za sekeluarga... semoga arwah ibu mertua e'za ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman... Amin...

    AL-FATIHAH..

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook