feveret orghang utara...

tetiba boleh bangun kol 1pagi..buat entry, bab makan2 plak tu..ngidam ker???
cenggini la plak sejak dua menjak ni..kunun2 nak temankan Luqman tido..alang2 dah baring tu..zzzzzz la jawabnya :D
menyedari yang sekarang ni kewajipan yang lima tu sering benar dilewat2kan..kekadang terus diringankan...takkan asyik nak qada jer kan???..dah ler disengajakan..gagah la jugak bangun waktu2 begini..tunaikan yang wajib tu, segarbugar selepas cuci muka..ngadap pc la pulak :D

mai nak rekomen tang ni..kalau dah asal datang dari utara ni..susah cakap la kalau tak suka makan ni..kabanyakkannya..memang hantu la..hantu laksa heheh...yang ni special ni.."laksa utara Jitra Mai"..walaupun che ni orhang Jitra..tapi rasanya takdak kat Jitra..heheh..cemana boleh wujud kat Shah Alam ni taktau la plak..eh!tau sebenarnya penah terbaca sejarah kewujudan dia..hikhikhik..ada masuk majalah mingguan wanita kalau tak salah..majalah mak kat kampung, baca skali lalu jer..lupa dah jalan cerita dia :D
try masa ramadhan tahun lepas...aroma kuahnya..memanggil2..menggamit2..kat bazaar ramadhan stadium tu la...sebab dia jual kat atas motor jer..skali tu jer jumpa..pastu cari lagik dah ilang la plak...tup2 my hubby jumpa plak kat bazaar ramadhan sek7...umpphh..penah gak terjumpa kat area Giant sek18...oishh..jenuh la nak mengejar dia kalau cenggini..kalau ngidam cemana??..tapi terjawab sebab dah jumpa port sebenar dia depan gerai goreng pisang best kat area komuter shah alam tu..
pastu terperasan plak dia bukak gerai chatok dalam belukar depan Tesco Extra tu..hmm..dekat la sket..yang tu dia jual atas lori kecik tu, kira dah francais gak la ni..kan, yang penting rasa tetap sama beli tang memana pun..ada cendol skali..bihun sup utara pun ada..best..best..best..3henggit jer semangkuk :D



jom zoom sket tengok itu kuahnya..pekat..likat..aroma???..adushhh..tapi AWAS kepada yang alahan tu...terbersin..bersin tak dapek ha nak nolong :D


P/S i luv u:...cuba jangan tak cuba..tapi ada gak orang cakap kuah laksa "Kak Nah" lagi power..cari kat pasar tani stadium tu..oishh..jenuh berputar2 laa..bukan kecik2 anak lorong2 makanan kat situ :D

You Might Also Like

2 comments

  1. Dearrrrrr...ai penah jumpa kat Balai Polis Seksyen 6..kat surau and tempat org basuh kete tu ekekkee..pernah makan Laksa teluk Kechai tak? :)

    ReplyDelete
  2. laksa Teluk Kechai?..oishh mesti la dah nama pun orang Kedah ni..banyak kat jalan nak ke Kuala Kedah tu..:D

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook