dunia warna..warniee :D

sunyi sepi jer nampaknya umah mayaku ini...rasanya baru dua tiga..empat ..dah lima hari tak menjengok...
tapi maintain bersih jer kan :D..idakla berabok bersawang macam sesetengah umah lelain tu...hehehe
baru baek demam yang tak berapa nak demam ni sebenonye..heheh..2 malam berturut pi dok berembun sakan,
dihembus dek bayu malam kat celah mana ntah..terus..seram sejuk..idung berair sume tu...
hmmm..nak merepek pepanjang pun macam nak taknak jer idea tu datang..meh la nak tempek sedapat boleh
gambo2 berembun malam minggu bebaru ni...kita ke dunia warna-warni..kota keriangan paling dokat ngan umah :D
cerita berembun malam kedua kita story lenkali la plak..k!

okeyh!..hari kejadian adalah pada Sabtu malam..selepas maghrib..makan malam cecepat..heheh..lepak umah PIL sedari siangnya sebab nak cepat2 sampai ke kota keriangan itu..dari umah PIL..5-10 minit dah boleh sampai..alhamdulillah dipermudahkan..tergerak masuk ikut pintu tepi..terus naik parking kat...macam shopping complex..masuk lif golap gulita..akhirnya..sampai gak ke dunia warna-warniee itu :D..berangan jadi Alice in wonderland kejap,bley???

sesajork nak letak pic ni memula skali..idea lampu liplap raya tahun ni...meriah youuuu
nak lagi kena konsepnya...lilit jer kat pokok munge raya mak tu..heheh..jangan pepagi raya mak bising pokok munge raya dia rentung..sudah :D


nasib baek plan nak sampai awal..keramaian pun sedang2 elok jer..ramai yang ngambek kesempatan lepak2 menikmati makan malam..sambil dialuni musik..bayu malam menghembus lembut..wahhh..


macam teringin plak lepak situ..sibbaek meja sume dah penuh..jom2...jauh lagi nak menapak untuk sampai ke taman yang lagi berwarna-warni itu...


motif bergambo ngan pokok femes time CNY ni...sebab kaler dia pink purple :D...menarik jer tengok dari jauh..dah pegi dekat..eh!eh kenal la munge ni selalu nampak..


sini pun zon CNY gak ni..memula masuk tu jumpa Christmas season..cam masuk umah salji...ramai beno plak dalam ni..
tengok2 ala kadar..belek2 buah merah tu kejap..kuar..lalu kat bazaar..yang best tu menjamu mata


jauh noo nak sampai taman...jumpa CNY lagikkk..singgah jap sebab Luqman dah tak sabar2 nengok popcorn ni


menikmati popcorn..dan lagi..dan lagiii..oishh..bila nak sampai taman ni..jom..jom..


see..see..mama jer yang excited lebih..lagi dua orang tu...???..popcorn..popcorn..popcorn!!!


sampai gak ke taman akhirnya...baru la selesa nak lepas bebas Luqman kat sini...jangan tergolek ke bawah bukit tu dah ler..


popcorn belom abis la mama...


jom gerak pi area sana2 plak..banyak lagi tu..sebbaek tak hujan..kalau tak..boleh belemoih ni :D


sesi membelek kepala merak la plak..saja nak lambat2:D dah 2-3 group dok nunggu turn nak serbu merak tu untuk bergambo,..sabar jap yer cik akak cik abang sume tu...dah ini anak "designer" memang suka bab belek membelek ni.


okeyla letak satu gambo tanpa watak2 utama tang sini :D


uiksss...flora n fauna lagi..jumpa panda plak..Luqman sedang becerita dia ada rambut..:0.rambut baru tuuu..baru jer atok trim petangnya sebelum ke situ


haaa..jumpa lagi lampu raya..bintang biru youuu..


oishh..banyak lagi gambo ni..tapi takyah nak letak sume la kan..kepada yang belom sampai tu..bolehla p tengok sendiri...
best gak berembun niee..

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook