Balai Bomba Selayang?

..rumah terbakar panggil bomba..bomba datang berlumba-lumba :)
yup..bila kita panggil bomba tu mesti berlumba-lumba datang...tapi cemana bila bomba plak yang panggil kita..
heheh..berlumba-lumba ke kita gi kat bomba tu...hmm..semalam kami sekeluarga menerima jemputan bomba Selayang..
uishh..berlumba2pi situ..sebab taktau tempat tu kat mana..& juga taktau jalan cemana nak ke situ..
1130 pagi dah gerak...+ campur badget sesat whatever sume tu nanti..tup-tup..GPS bagi kerjasama yang baik skali...heheh..biasalah..kekadang ikut GPS pun boleh confuse gak..ntah memana lorong dia bawak...ikut..punya ikut..haaa,jalan mati..tapi alhamdulillah semalam smooth sepanjang perjalanan, my FIL kat belakang dah bising2 hubby tak ikut jalan yang dia cakap..tak sampai setengah jam..sampai tempat yang dituju..berhadapan stadium..
Ohh..memang first time rasanya sampai Selayang...selalu kalau p FRIM..tak perasan plak Selayang ni..ntah2 lalu situ..almaklum la ikut GPS..bukan nak pandang kiri kanan dahhh :)

Sooo..sampai la Kuarters Bomba kat sebelah balai bomba tu...ia..kami memenuhi jemputan seorang kenalan PIL..majlis kawen anak dia..sebab sampai tersangat awai..memang la ramai dah start makan..tapi tak dapat la nak nunggu nengok pengantin yang dijangka datang selepas zohor..tengok pelamin jer la ye :D


panas..hangat..berpeluh2..makan sodap...suka nasi minyak dia..ayam goreng apa ke nama ntah pun sedap..ada bubur kacang makan bersama pulut plak..sedap gak..anyway..thanks Pakcik Bomba :D

You Might Also Like

2 comments

  1. ai rasa kan sekarang tak macam dulu..kalau call bomba dulu mesti bomba datang berlumba lumba..skrg kalau call kene tapis dulu panggilan palsu ke genuine eehehe..sedapnya makan kenduri..baru ai realize dah lama ai tak makan nasi minyak hehe

    ReplyDelete
  2. cuti sekolah nanti ni, banyak ler majlis..puas la makan nasi minyak nanti..:D

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook